JAV pareigūnai vėl sulaikė buvusį Ukrainos premjerą Lazarenką

Buvęs Ukrainos premjeras Pavlo Lazarenka, trečiadienį Jungtinėse Valstijose vos išėjęs į laisvę vėl atsidūrė už grotų. Šį kartą dėl savo neaiškaus statuso Amerikoje, praneša naujienų svetainė kommersant.ua.

Manoma, kad ekspremjeras izoliatoriuje Sakramento mieste liks tol, kol amerikiečių pareigūnai priims sprendimą dėl jo legalizavimo arba deportavimo.

Ketvirtadienį anksti ryte P.Lazarenkos advokatas amerikietis Danielis Horowitzas pripažino, kad po paleidimo iš Kalifornijos Terminalo salos kalėjimo ir teisinių formalumų atlikimo jo klientą amerikiečių pareigūnai vėl sulaikė.

To priežastis buvo neaiškus teisinis P.Lazarenkos statusas Jungtinėse Valstijose.

Politikas šiuo metu neturi nei galiojančios vizos (praėjusi viza baigė galioti dar 2000 metais), nei politinio pabėgėlio statuso. 19999 metais jis padavė prašymą suteikti politinį prieglobstį, bet dėl prasidėjusio teisinio proceso JAV imigracijos tarnyba taip ir nepriėmė atitinkamo sprendimo.

P. Lazarenka Jungtinėse Valstijose turi nekilnojamojo turto, čia gyvena jo žmona ir mažiausiai du vaikai, tačiau ir tai nėra pakankamas juridinis pagrindas jo buvimui JAV teritorijoje, nes jis neturi nei oficialaus leidimo gyventi JAV, nei galiojančio Ukrainos užsienio paso. Ukrainietiškas užsienio pasas galioja 10 metų, o P. Lazarenka JAV teritorijoje yra jau 13 metų.


Šiame straipsnyje: Pavel LazarenkaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių