JAV keliones po Kalėdų komplikavo audra, žuvo septyni žmonės

Didžiulė Jungtinėse Valstijose po Kalėdų kilusi audra, kuri nuo Meksikos įlankos iki Didžiųjų ežerų atnešė viesulus, ledą ir sniegą, pareikalavo mažiausiai septynių žmonių gyvybių ir privertė atidėti daugiau kaip 2 tūkst. skrydžių.

Audra komplikavo keliones, nes žmonės buvo perspėti likti namuose, o ne leistis į kelią pučiant stipriam vėjui, esant žemai oro temperatūrai ir pavojingiems keliams.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba perspėjo, kad „kelionės sąlygos yra pavojingos dėl sniego ir apledėjusių kelių“, ir nurodė, kad dėl sniego ir ledo svorio gali virsti elektros stulpai ir medžiai.

Be elektros jau yra daugiau kaip 200 tūkst. žmonių, o kelyje po švenčių įstrigo dešimtys tūkstančių keliautojų.

Meteorologai prognozuoja iki 46 cm sniego nuo Niujorko iki Meino, be to, perspėja dėl lijundros, viesulų ir smarkios perkūnijos iki pat Pietų Karolinos.

Trečiadienį antra audros sistema sniegą turi atnešti ir į Uolėtųjų kalnų rajonus.

Albione Ilinojuje iki trečiadienio jau iškrito 47 cm sniego, o kai kur Pensilvanijoje užregistruota beveik 2 cm lijundros.

Indianos valstijos policija pranešė, kad netoli Indianapolio per kelias pirmąsias audros valandas užregistravo 159 avarijas, į kurių daugelį pateko toli gražu ne po vieną ir ne po du automobilius.

Iki trečiadienio vakaro JAV buvo atšaukta daugiau kaip 1,5 tūkst. skrydžių. Dar 276 skrydžiai atšaukti ketvirtadienį.

Dešimtys namų ir įstaigų antradienį nukentėjo nuo 34 viesulų pietinėse Teksaso, Luizianos, Alabamos ir Misisipės valstijose.

Alabamos ir Misisipės gubernatoriai paskelbė nepaprastąją padėtį.

Daugiau kaip 200 tūkst. žmonių Arkanzase, Misisipėje ir Teksase trečiadienį buvo be elektros, šaltyje ir tamsoje.

Per Kalėdas du vaikai žuvo, kai jų motina nesuvaldė automobilio apledėjusiame kelyje Arkanzase, pranešė valstijos policija.

Dar vienas žmogus dėl audros šioje valstijoje žuvo anksti trečiadienį, nurodė gelbėtojai. Be to, Kalėdų dieną Arkanzase per atskiras avarijas žuvo dvi moterys.

Tuo tarpu Luizianoje medžiui užvirtus ant namo kaimo vietovėje žuvo vyras, o Teksase panašiomis aplinkybėmis vienas vyras žuvo Hjustono priemiestyje, pranešė vietos žiniasklaida.


Šiame straipsnyje: audrauraganasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių