Jauni graikų bedarbiai imasi stiuardų darbo

Graikijoje nuo krizės paaštrėjimo pradžios 2009-aisiais nedarbas šoktelėjo beveik trigubai ir dabar siekia beveik 27 procentus. Todėl, kai Dubajuje įsikūrusios Emyratų oro linijos paskelbė priimančios naujus darbuotojus, atsiliepė 600 jaunų graikų, net ir tie, kurie ir iki tol neturėjo jokio supratimo apie stiuardų darbą.

Viešbutyje Atėnuose Emyratų oro linijos surengė vadinamąją karjeros dieną, ir nešini rekomendacijomis, išsipustę jauni graikai išsirikiavo eilėje, suvilioti galimybės turėti pastovų darbą, už kurį iš pradžių bus mokamas beveik 2000 eurų atlyginimas.

Daugelis jų – įgiję prestižinius diplomus, mokslo laipsnius, bet turi pradėti iš naujo, kai šalyje visiškas nuosmukis, minimali alga nusmuko iki 590 eurų. Bėda ta, kad darbą sunku rasti, kas antras jaunas graikas – bedarbis.

„Neturiu jokios darbo lėktuvuose patirties, bet nemanau, kad jos kuris nors iš mūsų turi, profesijos įvairios, bet tikiuosi, kad pasiseks“, – sako studentė Simone Stathatou.

Architektai, viešųjų ryšių ir kitų sričių specialistai nori pagaliau turėti pastovų darbą, net jeigu daug laiko teks praleisti toli nuo namų dirbant stiuardais Emyratų oro linijose.

„Taip, tai kraštutinybė. Bet negaliu susirasti architektės darbo, tad kodėl nepabandžius. Gal kada nors padėtis pasikeis“, – teigia bedarbė architektė Despina Dimitriadou.

Emyratų oro linijos sėkmingai įdarbina krizės ištiktų Viduržemio jūros šalių – Ispanijos, Italijos, Graikijos –gyventojus darbui visame pasaulyje, bet, kaip teigia jų atstovai, Šiaurinės Europos dalies gyventojai mažiau pageidaujami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių