Japonijos teisingumo ministras įtariamas ryšiais su mafija

Japonijos teisingumo ministras, paskirtas vos prieš 18 dienų, ketina atsistatydinti, penktadienį pranešė žiniasklaida, kai jis prisipažino palaikęs ryšius su organizuoto nusikalstamumo pasauliu.

Ministras Keishu Tanaka, įtrauktas į kabinetą prieš mažiau nei tris savaites, atlikus vyriausybės pertvarkymą, siekiant sustiprinti braškančią premjero Yoshihiko Nodos administraciją.

Tačiau jis buvo priverstas prisipažinti dėl ryšių su jakudza, kai vienas bulvarinis savaitraštis atskleidė, jog ministras anksčiau buvo piršlys vieno mafijos vadeivos vestuvėse.

K.Tanaka, kurio ministerija prižiūri teismų darbą, atsiprašė dėl šio fakto, tačiau iki šiol tvirtino nesitrauksiantis iš posto. Jis šios pozicijos laikėsi ir stojęs prieš parlamento narius, kurie jį klausinėjo apie tuos nederamus ryšius.

„Aš neatsistatydinsiu. Ryšys su nusikalstamu sindikatu yra senų seniausia istorija“, - dienraštis „Yomiuri Shimbun“ citavo ketvirtadienio vakarą išsakytus K.Tanakos komentarus.

Tačiau vienas Japonijos demokratų partijos (DPJ) aukšto rango pareigūnas sakė: „Tanaka turėtų atsistatydinti ir tai pasakė premjerui.“

Kitas pareigūnas, artimas premjerui, nurodė, kad „mes nebegalime ginti Tanakos“, rašo „Yomiuri Shimbun“.

Jakudza nėra neteisėta Japonijoje, tačiau šis tinklas, kaip ir Italijos mafija arba Kinijos triados, yra įsitraukęs į įvairią neteisėtą veiklą, įskaitant narkotikų prekybą, prostituciją, skolų išmušinėjimą ir korupcinius statybų projektus.

Penktadienio rytą K.Tanaka nedalyvavo ministrų kabineto posėdyje dėl „sveikatos priežasčių“, vyriausiasis kabineto sekretorius Osamu Fujimura sakė žurnalistams, atsisakydamas pateikti daugiau detalių.


Šiame straipsnyje: JaponijaMafija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių