Japonijoje mokytojas vertė moksleivius gerti rūgšties tirpalą

Japonijos švietimo vadovybė ketina nubausti vieną mokytoją, kuris du moksleivius vertė gerti skiestą druskos rūgštį. Tai naujausias incidentas, sukėlęs nerimą dėl fizinių bausmių Japonijos mokyklose.

Pasak „Nikkei Shimbun“, neįvardijamas mokytojas dviems berniukams nurodė išgerti druskos rūgšties tirpalą, kai sausio 18 dieną jie blogai atliko vieną laboratorinį eksperimentą, rašo „The Telegraph“.

Apie šį incidentą buvo sužinota tik tuomet, kai kitas moksleivis prasitarė apie jį savo tėvams.

Centrinėje Japonijos dalyje esančios Aičio prefektūros švietimo tarybos pareigūnai teigė, jog mokytojas jiems pareiškęs, kad rūgštis vaikams nekėlė jokios grėsmės, nes buvo skiesta.

Tačiau tai vadovybės neįtikino.

„Be to, kad šis incidentas sukėlė grėsmę moksleivių sveikatai ir gyvybei, tai buvo vadovavimo klaida, ir mes tegalime atsiprašyti mokinių bei jų tėvų“, - savo pranešime rašė taryba.

Šis incidentas iš naujo atkreipė dėmesį į bausmes, taikomas vaikams Japonijos mokyklose.

Pedagogams draudžiama bausti moksleivius fizinėmis bausmėmis, tačiau gruodžio 23 dieną nusižudęs vienas 17 metų moksleivis pademonstravo, kad tokios bausmės tebėra neatskiriama Japonijos mokyklų kasdienybės dalis.

Savo kambaryje pasikoręs vaikinas buvo Osakos Sakuranomijos mokyklos krepšinio komandos kapitonas ir ne kartą buvo sulaukęs trenerio bausmių. Savižudybės išvakarėse treneris už klaidas per treniruotę jam kelis kartus buvo sudavęs per veidą.

Treneriui skirtame, bet neperduotame raštelyje moksleivis rašė: „Net jei padarau tokias pačias klaidas kaip ir kiti, būnu baudžiamas griežčiau, nes esu kapitonas“.

Po vaikino savižudybės 21 iš 50 krepšinį žaidžiančių moksleivių prisipažino iš to paties trenerio sulaukę panašių bausmių.

Vietos švietimo tarybos iškviestas pasiaiškinti, treneris sakė, kad tokiais savo metodais siekia „įkvėpti sportininkus“.

Per spaudos konferenciją vienas švietimo tarybos pareigūnas teigė: „Mes nuoširdžiai apgailestaujame, tačiau reikia pripažinti faktą, kad fizinės bausmės mokyklose niekada nebuvo išnykusios“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joa

Joa portretas
Tam mokytojui reiktu skysto svino i ausis pripilti. :) Na o musu zurnalistai, ziuriu, tik visokias baisybes is interneto pamego istraukinet. Kas cia, kazkokia manija ar uzsakymas?

Autorius

Autorius portretas
Dundukai jau užkibo...

kiek visgi daunu

kiek visgi daunu portretas
Druskos rugstis pagrindine skrandzio sulciu dedamoji, tad jei isgersite stipriai skiesta druskos rugsti, nukentesite maziau nei atsigere citrinu sulciu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių