Japonijoje dėl gausaus sniego didėja žuvusiųjų skaičius

Dėl gausaus sniego, kuris Šiaurės Japoniją dengia jau kelias savaites, susidaro lavinos, trikdomas transportas ir jau žuvo mažiausiai 55 žmonės, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Šią itin šaltą žiemą 43 žmonės žuvo valydami sniegą nuo stogų ar kelių, o dar septynis žmones užmušė nuo statinių krintančios sniego masės, pranešė stichinės nelaimės padarinių likvidavimo agentūra.

Keturi žmonės žuvo sniego lavinose. Naujausia lavina susidarė šiaurinėje Akitos prefektūroje, populiariame kalnų kurorte, garsėjančiame gydomaisiais karštaisiais šaltiniais.

Ta 40 m pločio lavina trečiadienį užpylė tris palapines netoli vienų natūraliai karštų uolų ir pareikalavo trijų atostogautojų gyvybių.

Vietos policija ir gelbėtojai ketvirtadienį toliau tęsia paiešką, „norėdami patvirtinti, kad sniege nėra daugiau palaidotų žmonių“, sakė policijos atstovė.

Prasti orai, kurie jau savaites yra dominuojanti žinių laidų tema, taip pat pareikalavo dar vieno kito žmogaus gyvybės.

Stora sniego danga užklojo šiaurinę Hokaido salą ir didelę teritoriją pagrindinės Honšiū salos šiaurėje.

Sukajuje šiaurinėje Aomorio prefektūroje, kur oro temperatūra ketvirtadienį nukrito iki minus 9,2 laipsnio pagal Celsijų, sniego dangos storis yra 4,29 metro.

Jamagatos ir Niigatos prefektūrose sniego dangos storis viršija 3 metrus, pranešė meteorologai.

Susidarius tokioms sąlygoms, atšaukiami lėktuvų skrydžiai, vėluoja traukiniai, taip pat - ir greitieji.

Aomorio prefektūroje dėl smarkios pūgos trečiadienio vakarą viename kelyje įstrigo daugiau kaip 100 automobilių ir 250 žmonių turėjo nakčiai ieškoti prieglobsčio vietos mokyklose.


Šiame straipsnyje: šaltisžiemasniegasJaponija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių