Japoniją pasiekė galingas taifūnas, daug sužeistų

Pagrindinę Japonijos teritorijos dalį sekmadienį pasiekė galingas taifūnas Jelawat", kuris dieną prieš tai smogė pietinei Okinavos salai, kur, kaip praneša vietos žiniasklaida, vienas žmogus žuvo, dar maždaug 140 buvo sužeisti.

Taifūnas su vėju, kurio greitis siekė 180 km per val., centrinę Aičio prefektūrą pasiekė maždaug 19 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku ir slenka pagrindinės Honšiu salos link, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra.

Okinavoje 29 metų vyrą nunešė didelės bangos, o vėliau buvo patvirtinta, kad jis žuvo. Dar mažiausiai 140 žmonių aštuoniose prefektūrose buvo sužeisti, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Taifūnas, kaip prognozuojama, per ateinančias 24 valandas pasuks į šiaurės rytus, Tokijo link. Prognozuojamos didelės liūtys ir iki 10 m aukščio bangos.

Sekmadienį Japonijoje, daugiausia jos vakaruose, buvo atšaukta daugiau kaip 500 skrydžių, nevažinėja kai kurie greitieji traukiniai, pranešė naujienų agentūra Kyodo".

Vietos valdžia nurodė evakuotis daugiau kaip 2 tūkst. centrinės Mie prefektūros gyventojų, o dar dešimtims tūkst. žmonių buvo patarta išvykti iš namų į saugesnes vietas, nurodo NHK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių