Izraelio smūgiai Gazos Ruože jau nusinešė 80 žmonių gyvybių

Trys žmonės žuvo pirmadienį paryčiais per naujus Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruože, o jau šešias dienas besitęsiančių reidų palestiniečių anklave aukų bendras skaičius padidėjo iki 80, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.

"Kankinių skaičius padidėjo iki 80, kai per aviacijos smūgį Azamų namui Gazos miesto rytuose žuvo 23 metų Nisma Abu Zorras, penkiametis Mohammedas Abu Zorras ir 35 metų Ahidas al Qatati,- Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra akė naujienų agentūrai AFP.

Šis smūgis Zeituno rajone buvo įvykdytas po to, kai sekmadienio vakarą Izraelio karo lėktuvai sulygino su žeme vieną policijos pastatą Gazos mieste, o karinių jūrų pajėgų laivai nuolat šaudė į Gazos Ruožo pakrantę, nurodė AFP korespondentai.

Per sekmadienį įvykdytus antskrydžius žuvo 31 žmogus; tai buvo kruviniausia diena per Izraelio vykdomą bombardavimo kampaniją, sakė medikai.

Pasak pareigūnų, sužeistųjų skaičius perkopė 700.

Tarp žuvusiųjų sekmadienį buvo bent 10 vaikų, iš jų penki kūdikiai arba mažamečiai, taip pat šešios moterys.

Smūgiai nesiliovė netgi suintensyvėjus diplomatinėms pastangoms susitarti, kad būtų nutrauktas trečiadienį prasidėjęs kraujo liejimas.

Šis smurto proveržis taip pat nusinešė trijų izraeliečių gyvybes, o dar per 50 žmonių Izraelyje buvo žeisti, praneša medicinos šaltiniai.


Šiame straipsnyje: Gazos ruožasIzraeliskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių