Izraelio ministras: Sirijoje buvo panaudotas cheminis ginklas

Vienas aukšto rango Izraelio pareigūnas pareiškė, kad „akivaizdu“, jog Sirijos sukilėliai arba vyriausybės pajėgos neseniai panaudojo cheminį ginklą.

Šis trečiadienį išsakytas naujai paskirto žvalgybos ir strateginių reikalų ministro Yuvalio Steinitzo (Juvalio Šteinico) pareiškimas kertasi su JAV išvadomis, jog nėra jokių įrodymų, kurie pagrįstų Damasko režimo ir sukilėlių tarpusavio kaltinimus, esą cheminė ataka buvo surengta prieš vieną kaimą šalies šiaurėje.

Y.Steinitzas, duodamas interviu Izraelio armijos radijui, nenurodė, kuo grindžia prielaidą, kad cheminiai ginklai buvo panaudoti.

Pasak ministro, ši tema bus pagrindinė derybose su atvyksiančiu JAV prezidentu   Baracku Obama (Baraku Obama).

Izraelis seniai reiškė nuogąstavimus, kad Sirijos cheminio ginklo atsargos gali patekti į kovotojų grupuočių, tokių kaip „Hizbollah“ arba su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusios organizacijos, rankas.

Sirijos vyriausybė ir sukilėliai antradienį kaltino vieni kitus, jog cheminė ataka buvo surengtą prieš vieną kaimą netoli šiaurinio Alepo miesto.

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, jog teroristai paleido raketų su cheminėmis medžiagomis į Chan al Asalo (kaimą) Alepo provincijoje", o informacijos ministras Omranas al Zohbi (Omranas Zohbis) šią ataką vadino pavojinga eskalacija.

Užsienio reikalų viceministras Faisalas Muqdadas (Faisalas Mukdadas) nurodė, kad žuvo 31 žmogus, o valstybinė žiniasklaida pridūrė, jog dar apie 100 buvo sužeisti.

Sukilėliai neigė šiuos pranešimus ir kaltino režimo pajėgas įvykdžius pražūtingą ilgojo nuotolio raketų ataką, kuri žmonėms sukėlė „kvėpavimo problemų“.


Šiame straipsnyje: SirijaIzraelischeminis ginklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

O as manau kitaip

O as manau kitaip portretas
Juk fosforines bombas ant Palestinos ne Sirai meto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių