Italijos premjerui – naujų kaltinimų lavina

Italijos prostitutė prisipažino du kartus permiegojusi su šalies premjeru Silvio Berlusconi. Pasak jos, vyriausybės vadovo vakarėliuose dalyvavo nepilnametės.

Už naktį – 5 tūkst. eurų

27 metų Nadia Macri pradėjo atvirauti, kai buvo iškviesta į apklausą Palerme. Apie ją policijai papasakojo kita moteris, kuri prisipažino gabenusi narkotikus.

N.Macri teigė, kad buvo susitikusi su S.Berlusconi tris kartus. Susitikimus organizavo šou verslo pasaulyje gerai žinomas agentas Lele Mora, kuriam moteris dirbo.

Prostitutė prisipažino, kad miegojo su premjeru du kartus – per Velykas 2009 m. ir šių metų balandį. Politikas esą atsiskaitė su ja, perdavęs vokelius su pinigais. Kiekviename jų buvo po 5 tūkst. eurų.

Prostitutė pasakojo, kad premjeras bijojo būti diskredituotas.

„Jis pasakė man, kad aš per daug kalbu. Buvau girta, ir jis paklausė manęs, kuo užsiimu. Atsakiau, kad esu prostitutė. Jis supyko ir pasakė, kad neturiu šnekėti apie tokius dalykus“, – teigė N.Macri.

Nepilnametės ir marihuana

„Sardinijos viloje buvo maždaug 25 merginos. Kambariuose buvo „žolytės“, ją atskraidino premjero privačiu lėktuvu“, – pareigūnams sakė N.Macri. Iš kur ji sužinojo, kad kvaišalai buvo gabenami būtent S.Berlusconi lėktuvu, moteris paaiškinti nesugebėjo.

Pasak jos, kiekvienai merginai buvo duota parūkyti marihuanos. Bet prostitutė sakė niekada nemačiusi, kad S.Berlusconi pats tai darytų.

N.Macri taip pat pasidalino įtarimais, kad premjero rezidencijoje vykusiuose vakarėliuose dalyvavo ir nepilnametės merginos, bet tvirtai pagrįsti savo įtarimų negalėjo.

Premjeras išlaisvino draugę

Tačiau juos patvirtina marokietės Karimos El Mahroug, pasivadinusios Ruby, istorija. Šią savaitę jai sukako 18 metų, bet ji dar buvo nepilnametė, kai Milano policija šių metų gegužę sulaikė ją už vagystę, bet netrukus paleido, sulaukusi S.Berlusconi skambučio.

Ruby atvyko į Italiją norėdama tapti modeliu ir televizijos vedėja. Mergina prisipažino, kad maždaug metus lankėsi premjero vakarėliuose, siekdama padaryti karjerą.

Ruby pasakojo policijai, kad intymiai bendravo su premjeru ir gaudavo už tai pinigus. Prostitucija Italijoje nėra uždrausta, bet šią „profesiją“ pasirinkusi moteris turi būti pilnametė. Prokuratūra visgi nusprendė nepradėti oficialaus tyrimo, nes merginos žodžiuose yra daug prieštaringos informacijos, o kai kurių pareiškimų ji vėliau atsisakė.

Padėjo iš geros širdies

Sunku spręsti, kurie Italijos premjerui metami įtarimai yra tiesa, o kurie – melas. Bet vienas neginčijamas faktas yra: S.Berlusconi tikrai skambino policijai ir prašė paleisti jauną marokietę. Tą pripažino ir pats vyriausybės vadovas.

„Turiu širdį ir darau viską, kad padėčiau žmonėms, kuriems reikia pagalbos, – sakė jis per spaudos konferenciją. Tačiau kaltinimus miegojus su nepilnamete premjeras griežtai atmetė.

Skandalų virtinė

Sekso skandalai vienas po kito persekioja Italijos vyriausybės vadovą. Rugpjūtį 38 metų Maria Teresa de Nicolo pareiškė, kad 2009 m. ji ir dvi jos kolegės užsiėmė grupiniu seksu su S.Berlusconi. Moteris pasakojo, kad kitą rytą gavo iš politiko 1 tūkst. eurų (3450 litų) ir papuošalą.

Premjeras taip pat įtariamas ryšiais su elitine prostitute Patrizia D'Addario. Praėjusių metų vasarą į žiniasklaidą pateko jų intymaus pasimatymo garso įrašas. Vėliau moteris sakė, kad premjeras grasino jai ir jos dukrai.

Opozicija piktinasi

Iki šiol vyriausybės vadovui pavykdavo išlįsti iš vandens sausam, bet šįkart jo padėtis yra labai prasta. Nauja šiukšlių krizė Neapolyje ir gausėjanti kritika iš verslo sluoksnių toliau smukdo politiko reitingus. Buvęs šalininkas, žemesniųjų parlamento rūmų pirmininkas Gianfranco Fini dar vasarą atsuko jam nugarą, o dabar kalba, kad įsiterpęs į Ruby bylos tyrimą premjeras peržengė ribas.

Opozicijos lyderiai spaudžia F.Fini nepraleisti pro akis šio skandalo ir inicijuoti vyriausybės atstatydinimo procesą.


Šiame straipsnyje: Silvio Berlusconi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių