Italijos piliečiai evakuojami iš Gruzijos

Sekmadienį iš Gruzijos buvo evakuota didžioji dalis Italijos piliečių, siekiant juos apsaugoti nuo įsiplieskusio karo, skelbia naujienų agentūra „Associated Press".

Autobusai su 134 žmonėmis, tarp kurių buvo maždaug 20 kitų Europos Sąjungos piliečių, iš Gruzijos sostinės Tbilisio išvažiavo į Armėnijos oro uostą, esantį už maždaug 150 km.

Du Italijos kariniai lėktuvai C130 evakuotus žmones sekmadienį turėjo parskraidinti į Italijos sostinę Romą.  Kiti Italijos piliečiai, kurie daugiausia atostogavo prie Juodosios jūros esančiame Batumyje, savarankiškai išvyko į kaimyninę Turkiją.

Italijos užsienio reikalų ministras Franco Frattini paragino konfliktuojančias puses nedelsiant nutraukti ugnį. Jo teigimu, Gruzijos teritorinis vientisumas turi būti gerbiamas, tačiau siekiant jį apginti neturėtų būti naudojami ginklai.

Tuo metu apie 50 demonstrantų Romoje surengė Gruziją palaikančią akciją, kurios dalyviai pasmerkė Rusiją ir nešė plakatus su užrašais „Nutraukit Gruzijos bombardavimą" ir „Europa, sustabdyk Rusiją".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių