Italijoje per pūgą keltui įsirėžus į uolas išgelbėta 260 žmonių

Daugiau nei 260 žmonių buvo šeštadienį paryčiais išgelbėti iš kelto, kuris rėžėsi į uolas prie Italijos krantų per smarkią pūgą; gelbėjimo tarnybos taip pat vadavo žmones, įstrigusius automobiliuose ir traukiniuose, paspaudus smarkiam šalčiui.

Keltas „Shardon“ rėžės į uolą vos išplaukęs iš Čivitavekijos uosto netoli Romos; 262 keleivius apėmė panika - žmonės bijojo, kad nepasikartotų praeitą mėnesį ištikusi kruizinio laivo tragedija, nusinešusi 32 gyvybes, praneša BNS.

Pakrančių sargybos atstovas Carnine Albano (Karninė Albanas) sakė, kad šis incidentas, per kurį laivo borte virš vaterlinijos buvo kiaurai perrėžtas 25 metrų ilgio ruožas, įvyko, kai keltas nukrypo nuo kurso dėl smarkios pūgos, atslinkusios iš šiaurės rytų.

Pakrančių sargyba evakavo keleivius, apie sužeistuosius pranešimų negauta.

Tuo tarpu smarkus snygis paralyžiavo Italijos sostinę Romą, kurioje žiemos paprastai būna švelnios.

Daugelyje centrinių ir šiaurinių šalies regionų buvo uždarytos mokyklos, gatvės ištuštėjo, pareigūnai patarė gyventojams likti namuose.

Daugiau nei 150 žmonių buvo dešimčiai valandų naktį įstrigę viename traukinyje Abruco regione, turėdami nedideles vandens atsargas.

Gelbėjimo tarnybos taip pat išvadavo 20 žmonių, įstrigusių savo automobiliuose netoli Romos, du žmonės buvo išvežti į ligoninę.

Toskanos regione buvo padidinta visų gelbėjimo tarnybų parengtis, kai Florencijoje ilgam buvo dingusi elektra, o temperatūra kai kur nukrito iki minus 10 laipsnių Celsijaus.

Dėl neįprastai smarkaus šalčio užšalo dalis Venecijos lagūnos.

Tarp Florencijos ir Bolonijos kursuojantys traukiniai smarkiai vėlavo, o Romos Fiumičino oro uoste buvo atšaukti 40 skrydžių.

Italijos civilinės saugos agentūros atstovas Milane Romano La Russa (Romanas La Rusa) susilaukė piktų komentarų, nes paragino vietos valdžią įdarbinti politinio prieglobsčio ieškančius žmones - valyti sniegą ir barstyti gatves druska.


Šiame straipsnyje: pūgaItalijakeltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių