Irako „al Qaeda“ žada išpuolius prieš krikščionis

Irake veikianti viena tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" grupuotė paskelbė krikščionis "teisėtais taikiniais", kai Egipto Koptų Bažnyčia neįvykdė jai paskelbto ultimatumo paleisti moteris, kurių laisvė esą buvusi suvaržyta, joms atsivertus į islamą, trečiadienį pranešė islamistų tinklalapius stebinti organizacija SITE.

Kaip nurodė Jungtinėse Valstijose veikianti organizacija, grupuotės "Irako islamo valstybė" (ISI) internete išplatintame pranešime sakoma, kad šie grasinimai yra atsakas į Bažnyčios atsisakymas informuoti apie moterų, kurios esą prievarta laikomos vienuolynuose, padėtį
"Visi krikščionių centrai, organizacijos ir institucijos, lyderiai ir pasekėjai yra teisėti taikiniai mudžahidams, kur tik jie juos galės pasiekti", - sakoma ISI pranešime.

Grupuotė, kuri prisiėmė atsakomybę dėl sekmadienį vienoje Bagdade esančioje bažnyčioje įvykusios įkaitų dramos, per kurią žuvo 46 krikščionys maldininkai ir kunigai, nurodė, kad ši ataka turėjo priversti Egipto koptus paleisti į islamą atsivertusias moteris.

"Tegul šie stabmeldžiai ir jų priešakyje esantis haliucinacijų apsėstas Vatikano tironas žino, kad žudantis kardas nebus pakeltas nuo jų pasekėjų kaklų, kol šie paskelbs esantys nekalti dėl to, ką daro šuniška Egipto Bažnyčia", - sakoma naujausiame ISI pranešime.

Grupuotė taip pat pareikalavo, kad krikščionys "parodytų mudžahidams esantys pasiruošę rimtai spausti šią karingą Bažnyčią, kad ji paleistų belaisves moteris iš kalėjimų savo vienuolynuose".

Pasak islamistų, koptų kunigų žmonos Camilia Shehata ir Wafa Constantine yra prievarta laikomos Koptų Bažnyčios nuo tada, kai jos savo noru atsivertė į islamą.

Šių metų liepą C.Shehata buvo kelias dienas dingusi, o šis įvykis išprovokavo koptų protestus. Egipto policija ją rado ir gražino namo. Tada pradėjo protestuoti islamistai, teigiantys, kad Bažnyčia įkalino moterį, kai ji nusprendė tapti musulmone.

Aistras dar labiau pakurstė internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame esą matoma į islamą atsivertusi C.Shehata. Koptų Bažnyčia tikina, kad buvo nufilmuota kita moteris.


Šiame straipsnyje: Al Qaeda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių