Indonezijoje dorojamos dešimtys žuvusių delfinų (foto)

Vienos atokios Indonezijos rytinės salos gyventojai antradienį supjaustė kelis delfinus grindas po to, kai šių gyvūnų būrys užplaukė ant seklumos, o bent 41 iš jų žuvo, pranešėvienas pareigūnas.

Pirmadienio vakarą Savu saloje, priklausančioje Rytų Nusa Tengaros provincijai, ant seklumos užplaukė iš viso 44 grindos.

Šios salos gyventojai tradiciškai medžioja delfinus ir banginius bei valgo jų mėsą.

„Vietos gyventojai pradėjo doroti apie 11 delfinų ir tikriausiai panaudos jų mėsą maistui, - Savu žvejybos biuro vadovas Dominggusas Widu Hau sakė naujienų agentūrai AFP. - Kai vietos žvejai juos rado prieš vidurnaktį, jie visi tebebuvo gyvi. Tačiau buvo jau vėlu, ir neatsirado pakankamai žmonių, kad nustumtų juos atgal į vandenį.“

Keliolika žvejų, jūrų pajėgų jūreivių ir policininkų antradienio popietę tebesistengė išgelbėti tris gyvus likusius delfinus.

„Sugebėjome nustumti juos atgal į vandenį, bet jie grįžo į paplūdimį“, - aiškino D.W.Hau.
Džakartos pagalbos gyvūnams tinklas nurodė, kad stambūs, 2-5 metrų ilgio delfinai, įstrigę ant seklumos už maždaug 150 metrų nuo kranto, yra grindos.

Grindos neretai masiškai užplaukia ant seklumų, nes šie delfinai gyvena glaudžiais bendruomenės ryšiais susietomis grupėmis ir nesitraukia nuo savo nusilpusių arba sužeistų gentainių, teigia jūrų biologai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių