Indijoje vis dažniau alkoholio paragauja ir moterys

Iki šiol Indija buvo viena mažiausiai alkoholį vartojančių šalių pasaulyje. Tačiau didėjant miestams ir augant šalies ekonomikai, vidurinioji indų klasė pradeda išgėrinėti, o šis pomėgis, kaip bebūtų keista patiems indams, plinta ir tarp moterų.

Ilgą laiką konservatyvioje Indijoje, ypač dėl Bolivudo kuriamo įspūdžio, alkoholį vartojanti moteris buvo laikoma nepagarbos objektu. Tačiau vis daugiau indžių einant rimtesnes pareigas versle bei biurokratiniame šalies aparate, užsitikrinant nuo vyro nepriklausomą pajamų šaltinį, liberaliai mąstantys indai vyrai vis dažniau taurelę po darbo pakelę ne tik su kolegomis, bet ir su išgerti linkusiomis moterimis. Problemų kyla norint apsilankyti alkoholio parduotuvėse vienoms.

„Moterims negalima pardavinėti alkoholio, tad kai nueinu nusipirkti gėrimo, dažniausiai parduotuvėje būnu vienintelė moteris. Būtų daug lengviau, jei nors pardavėja būtų moteris“, – atviravo indė  Perna Sekhri.

Tačiau dažniausiai daugelyje alkoholio parduotuvių nerasi ne tik moterų pardavėjų, bet ir pirkėjų. Ir tas kelias pavienes užklydėles nutvieskia paniekos minos. Daugelis vyresnės kartos indų dar vis nenori butelio kakleliu dalytis su draugėmis ir žmonomis.

„Kokia nauda visuomenei iš išgeriančios moters? Jos pamėgsta visokias absurdiškas madas ir darda savižudybės link. Moterų gėrimas nėra progresas ar sveiko proto sprendimas“, – kategoriškai tikino induistų lyderis Radhanatas Vatsas.

Indija iki šiol yra viena iš mažiausiai alkoholį vartojančių pasaulio šalių: tik trečdalis vyrų ir tik 3 procentai moterų per metus paragauja alkoholio. Tačiau panašu, kad didėjant globalizacijai padėtis keisis greičiau, nei šioje šalyje norėtųsi velnio lašų mėgėjams vyrams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių