Indijoje prokurorai turi tvirtų įkalčių prieš žagintojus

Esama tvirtų teismo medicinos įrodymų prieš penkis vyrus, kaltinamus Delyje važiuojančiame autobuse išžaginus vieną studentę, pareiškė šeštadienį vienas Indijos prokurorų.

Per parengiamąjį posėdį šeštadienį teismo pirmininkė Namrita Aggarwal (Namrita Agarval) apžvelgė kaltinimus,  tarp jų ir dėl išžaginimo bei žmogžudystės, pažymėdama bylos nagrinėjimo pradžią, ir nurodė kaltinamiesiems pirmąkart stoti prieš ją pirmadienį.

„Pateikėme visus įrodymus“, - papildomas prokuroras Rajivas Mohanas (Radživas Mohanas) sakė teismui Indijos sostinės pietiniame Saketo rajone.

„Aukos kraujas sutampa su dėmėmis, rastomis ant kaltinamųjų drabužių“, - pridūrė jis, nurodęs, kad policija atliko DNR tyrimus.

Pasak R.Mohano, policija rado daiktus, pavogus iš aukos ir jos vaikino, kurie buvo išmesti iš autobuso šio incidento pabaigoje.

Merginos vaikinas taip pat davė parodymus policijas ir, kaip pranešama, atpažino kaltininkus.

R.Mohanas sakė, kad išžaginta 23 metų moteris mirė praeitą savaitgalį nuo „septicemijos (kraujo užkrėtimo) sutrikus daugelio organų veiklai dėl daugybinio organų sužalojimo“, kai ji buvo keliskart išžaginama ir kankinama geležiniu strypu.

Tikėtasi, kad 19-35 metų amžiaus kaltinamieji bus teisiami skubos tvarka, visuomenei raginant pripažinti jų kaltę, tačiau vyriausiasis teisėjas perspėjo, kad turi būti laikomasi visų nustatytų procedūrų.

Šeštas policijos suimtas įtariamasis, kaip manoma, yra nepilnametis, tačiau atliekami jo kaulų tyrimai, siekiant nustatyti amžių.

Indijoje mirties bausmė skiriama retai, tačiau gali būti taikoma už „pačius sunkiausius“ nusikaltimus.


Šiame straipsnyje: Indijažaginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių