Indijoje minimos antrosios teroro išpuolių Mumbajuje metinės

Indija penktadienį paminėjo antrąsias Mumbajuje įvykdytų teroro išpuolių metines policijos paradu ir naujais pareiškimas, jog bus siekiama šių atakų organizatorius atiduoti į teisingumo rankas.

Per tris dienas trukusią apsiaustį Indijos finansų sostinėje dešimt pakistaniečių kovotojų nužudė 166 žmonės. Šių išpuolių taikiniais tapo traukinių stotis, žydų kultūros centras, prabangūs viešbučiai ir viena kavinė, dažnai lankoma turistų.

"Niekada nepasiduosime mūsų priešų užmačioms, - sakė Indijos premjeras Manmohanas Singhas. - Pasižadame padvigubinti pastangas, siekiant perduoti į teisingumo rankas šių nusikaltimų žmoniškumui organizatorius".

Vienintelis gyvas likęs užpuolikas Ajmalas Kasabas buvo nuteistas myriop Indijoje, tačiau kol kas nebuvo nuteistas nei vieno iš septynių tariamų šių atakų organizatorių, kurie buvo suimti Pakistane. Indija pakartojo savo reikalavimą, kad jie turi būti nubausti.

"Dar kartą raginu Pakistaną išardyti teroro mašiną, nebaudžiamai veikiančią jo kontroliuojamose teritorijose, taip pat kuo greičiau įvykdyti teisingumą visiems Mumbajaus teroro atakos kaltininkams", - sakoma Indijos užsienio reikalų ministro Somanahalli Mallaiah Krishnos pranešime.

Policijos pareigūnai, lydimi specialių antiteroristinių jėgų automobilių, penktadienio rytą žygiavo Mumbajaus gatvėmis nuo viešbučio "Oberoi Trident", kuris buvo vienas iš pagrindinių išpuolio taikinių.

Per atminimo ceremoniją vyriausybės ministrai padėjo vainikus, o vieno per šias atakas žuvusio sukarintų pajėgų pareigūno tėvas pradėjo taikos žygį dviračiu iš Bangalūro į Mumbajų. Žuvusiųjų artimieji penktadienio vakarą šia proga planuoja uždegti žvakeles.

Anksčiau šį mėnesį JAV prezidentas Barackas Obama buvo apsistojęs vienu iš teroristų taikinių tapusiame viešbutyje "Taj Mahal". Jis pasakė kalbą, kurioje pagerbė šio incidento aukas ir pažadėjo, jog Vašingtonas bus solidarus su Indija, kovojant su terorizmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių