Indijoje kremuota grupinio išžaginimo auka tapusi studentė

Indijoje grupinio išžaginimo ir nužudymo auka tapusi studentė, kurios likimas visoje šalyje sukėlė gedulą ir pasipiktinimą, sekmadienį privačios ceremonijos metu buvo kremuota, be to, paaiškėjo, kad ji vasario mėnesį turėjo ištekėti.

23 metų studentė, kurios vardas neskelbiamas ir dėl kurios nuo pat žiauraus jos užpuolimo Delio autobuse prieš dvi savaites visoje Indijoje vyko protestai, buvo kremuota uždaros ceremonijos metu, vos kelios valandos po to, kai jos palaikai buvo sugrąžinti iš Singapūro.

Laidotuvių laužas buvo uždegtas didžiulę traumą patyrusiems giminaičiams ir draugams pasakius paskutines maldas per Delio pietvakariuose surengtą ceremoniją, sakė laidotuvių dalyviai, kurie papasakojo, kad mergina vasario mėnesį turėjo ištekėti už draugo, kuris per tą patį užpuolimą buvo sužeistas.

„Jie buvo viską parengę vestuvėms ir planavo vestuvių pokylį Delyje“, - sakė artima draugė ir kaimynė Meena Rai (Mina Rai).

Šalies premjeras Manmohanas Singhas ir pagrindinės valdančiosios Kongreso partijos lyderė Sonia Gandhi (Sonia Gandi) buvo nuvykę į Delio oro uostą paguosti aukos tėvų, kurie maždaug 4 val. vietos (0 val. 30 min. Lietuvos) laiku užsakytu lėktuvu parvyko drauge su dukters palaikais.

Mergina, kuri po žiauraus užpuolimo grūmėsi dėl savo gyvybės, buvo nuskraidinta į Singapūrą gydyti, bet neišgyveno.

Iš karto po užpuolimo mergina buvo gydoma Delio ligoninėje, bet trečiadienio vakarą ji buvo nuskraidinta į Singapūrą. Tačiau gydytojams nepavyko užkirsti kelio daugelio vidaus organų funkcijų sutrikimui ir anksti šeštadienį buvo konstatuota jos mirtis.

Šis atvejis paskatino vyriausybę pažadėti geresnę moterų apsaugą ir išprovokavo didelį sąžinės perkratymą šalyje, kur grupinių išžaginimų būna kasdien ir kur seksualinis priekabiavimas paprastai vertinamas atlaidžiai ir vadinamas „Ievos erzinimu“.

Po minimo gruodžio 16-osios nusikaltimo, kai mergina buvo ne tik daug kartų išžaginta, bet ir siaubingai sužalota metaliniu strypu, visoje Indijoje kilo protesto bangos.

Policija sako, kad šešiems merginos nužudymu kaltinamiems vyrams gali grėsti mirties bausmė, o visuomenėje jaučiama nuostata, kad šis nusikaltimas taps lūžio tašku dėl to, kaip šalis sprendžia smurto prieš moteris klausimą.

„Suprantame, kad tai nėra pirmas atvejis ir kad tai nebus paskutinis grupinis išžaginimas Indijoje, tačiau aišku, kad daugiau nebetoleruosime lytinių nusikaltimų“, - sakė advokatė Bela Rana, kuri dalyvavo protesto mitinge Delio centre.

Delis taip pat yra vadinamas Indijos „išžaginimų sostine“. Laikraščio „Hindustan Times“ sekmadienio numeryje rašoma, kad nuo gruodžio 16 dienos čia buvo išžaginta daugiau kaip 20 moterų.

Kaip nurodo policija ir prokurorai, minimos žmogžudystės aukos kankinimai prasidėjo šešiems vyrams įviliojus ją ir jos draugą į autobusą, kuris, kaip manė įsimylėjėliai, parveš juos namo.

Tačiau vietoje to galvažudžiai, kurie smarkiai gėrė, surengė žvėrišką išpuolį, kuris truko maždaug 40 minučių ir baigėsi tik tada, kai aukos buvo išmestos iš autobuso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ragai

Ragai portretas
Iskrypelius prievartautojus uzplakti bambukinemis lazdomis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių