Į teismą grįžęs O. Pistorius viliasi būti paleistas už užstatą

„Bėgikas ašmenimis“ Oscaras Pistorius, kuris buvo apkaltintas savo draugės nužudymu, penktadienį į teismą atvyko vildamasis būti paleistas už užstatą, nes per tris dienas trukusius teismo posėdžius kaltintojų argumentai buvo rimtai pakirsti.

Prokurorai kaltina sprinto žvaigždę tyčiniu draugės, manekenės Reevos Steenkamp nužudymu Šv.Valentino dieną savo prabangiuose namuose Pretorijoje.

O.Pistorius šį kaltinimą neigia ir sako, kad į 29 metų draugę pro užrakintas tualeto duris paryčiais kelis kartus šovė per klaidą palaikęs ją įsibrovėliu.

Penktadienį kaltintojai turėtų baigti dėstyti savo argumentus, o magistrato teisėjas Desmondas Nairas arba priims sprendimą dėl paleidimo už užstatą, arba atidės jį iki kitos savaitės.

Kaltintojų įrodymai per teismo posėdžius buvo ne kartą pakirsti, tad, pasak stebėtojų, O.Pistorius turi geras galimybes būti paleistas už užstatą iki teismo proceso.

Ketvirtadienį byloje įvyko stulbinamas posūkis - Pietų Afrikos Respublikos (PAR) policijos komisarė Riah Phiyega (Rija Fijega) be ceremonijų išmetė pagrindinį bylos detektyvą Hiltoną Bothą (Hiltoną Botą), kuris liudydamas teisme kalbėjo nerišliai ir kuria, kaip pasirodė, pačiam gresia septyni kaltinimai bandymu nužudyti - už 2011 metų incidentą, kai jis pradėjo šaudyti į mikroautobusą.

„Pripažįstame šio reikalo reikšmę, svarbą ir rimtumą“, - sakė R.Phiyega, pavesdama bylą šalies vyriausiajam detektyvui generolui leitenantui Vineshkumarui Moonoo (Vineškumarui Munu).

Bylą stebintys teisininkai sako, kad valstybė iki šiol nepateikė pakankamai stiprių įrodymų O.Pistoriui už grotų palikti.

„Jis bus paleistas už užstatą dėl valstybės silpno bylos (argumentų) pateikimo, - AFP sakė advokatas Williamas Tintingeris. - Valstybė negali įrodyti, kad ta žmogžudystė buvo tyčinė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių