Į Britaniją grįžta šaltis, temperatūra gali kristi iki -15

Didžiosios Britanijos laukia dar viena šalta savaitė. Sinoptikai teigia, kad naktimis oro temperatūra gali nukristi iki -15 °C, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Meteorologai prognozuoja, kad šią savaitę Britanijoje vėl gausiai snigs, kai kur bus šlapdriba, o termometro stulpelis daugelyje šalies vietų kris žemiau nulio. Praėjusią savaitę iškritęs gausus sniegas beveik paralyžiavo Britanijos transporto sistemą: buvo uždaryta dešimtys kelių ir geležinkelių linijų, keli oro uostai ir tūkstančiai mokyklų. Baiminamasi, kad prognozuojami gausūs krituliai sukels chaosą ir šią savaitę.

Meteorologų duomenimis, kai kuriose Britanijos vietovėse jau iškrito iki vieno metro sniego. Skelbiama, kad tai buvo gausiausias ir didžiausią plotą apimantis snygis nuo 1981 metų gruodžio. Jei temperatūra išliks žemiau vidutinės ir likusią mėnesio dalį, jis gali tapti šalčiausiu mėnesiu nuo 1981-ųjų, kai termometro stulpelis buvo nukritęs ir iki -25 °C.

„Šią savaitę dieną oro temperatūra išliks neigiama, o kai kur naktimis termometro stulpelis gali kristi iki dviženklės neigiamos temperatūros. Šalies šiaurėje gali atšalti iki -15 °C, o daugelyje vietovių artimiausias kelias naktis temperatūra svyruos nuo -5 iki -10 °C. Tokie orai veikiausiai išliks iki savaitgalio, tada gali šiek tiek atšilti. Tačiau atšilimas nebus ilgas ir temperatūra vėl smuktelės žemiau nulio“, – sako Britanijos meteorologijos biuro sinoptikas Tomas Morganas.


Šiame straipsnyje: Britanijašaltisžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių