Į brangakmenių šlifavimo įmonę įsiveržę plėšikai paėmė įkaitų

Plėšikai sekmadienį įsiveržė į vieną Brazilijos brangakmenių šlifavimo įmonę, įsitraukė į susišaudymą su policija ir galiausiai pabėgo, paėmę devynis įkaitus, o dėl šio išpuolio pradėtos didelės gaudynės, pranešė pareigūnai.

Trys užpuolikai žuvo per ataką Pietų Rio Grandės valstijoje, vienas karo policijos pareigūnas, prašęs neskelbti jo vardo, sakė naujienų policijai AFP.

Įkaitus pagrobę užpuolikai paspruko į miškingą vietovę netoli Kotiporos miesto, o juos persekioja policijos automobiliai ir sraigtasparniai, nurodė pareigūnas.

Su įkaitų pagrobėjais ryšys dar neužmegztas, teigė Pietų Rio Grandės kariuomenė vadas Sergio Abreu.

Plėšikai dinamitu išsprogdino sau kelią į gamyklą, o mėgindami pabėgti susidūrė su policija, aiškino karo policijos pareigūnas.

„Kilo intensyvus susišaudymas. Žuvo trys užpuolikai, o du policininkai buvo sužeisti“, - sakė jis.

Policija sugrąžino dalį plėšikų grobio, tačiau nenurodė, kokia jo vertė.

Sprukdami užpuolikai pasidalijo į dvi grupes. Viena iš jų paėmė įkaitais du žmones viename bare, o kita įsiveržė į vieną namą ir pagrobė septynis žmonės, matomai vienos šeimos narius.

Miškas, į kurį pabėgo ši gauja, yra labai tankus, todėl jame sunku judėti, tačiau policijai pavyko jį apsupti, sakė Pietų Rio Grandės kariuomenės vado pavaduotojas Altairas de Freitasas.


Šiame straipsnyje: BrazilijaĮkaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių