Į Berlyną sugrįžo Adolfas Hitleris

Vokietijos sostinėje Berlyne šeštadienį lankytojams duris atvers naujas „Madame Tussauds" vaškinių figūrų muziejaus filialas. Vienas iš eksponatų - prieštaringai vertinama Adolfo Hitlerio skulptūra, skebia „Reuters".

A.Hitleris pavaizduotas niūrus sėdintis tamsiame bunkeryje. Kritikai sako, kad sprendimas demonstruoti šį istorinį veikėją rodo prastą skonį - esą skulptūra žmogaus, pradėjusio Antrąjį pasaulinį karą bei įsakiusio išnaikinti Europos žydus, neturėtų būti rodoma šalia popscenos žvaigždžių, žymių pasaulio politikų ir sporto žaidėjų.

Be A.Hitlerio, muziejuje demonstruojamos JAV prezidento George‘o W.Busho, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, Bethoveno, Madonnos, Brado Pitto ir kitų įžymybių vaškinės figūros.

Muziejaus atstovai gina savo sprendimą demonstruoti A.Hitlerį. Jų teigimu, visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad žmonės norėjo nacių lyderį matyti ekspozicijoje.

A.Hitlerio figūrą keturis mėnesius lipdė 25 darbininkai. Kuriant portretą buvo renkama informacija iš daugiau nei 2 tūkst. nuotraukų ir kitų archyvinių šaltinių.

Vokietijoje yra draudžiama demonstruoti nacių simbolius ir meno kūrinius, kurie šlovina A.Hitlerį.

Šis muziejaus eksponatas buvo aptvertas, kad lankytojai negalėtų prie jo pozuoti. A.Hitlerio skulptūra stebima vaizdo kameromis, o lentelė su užrašu prašo lankytojų šalia jo nesifotografuoti „iš pagarbos milijonams žuvusiųjų per Antrąjį pasaulinį karą".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių