„Hamas“ vadovu perrinktas veteranas K. Meshaalas

Palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“ pirmadienį Kaire perrinko savo vadovu veteraną lyderį Khaledą Meshaalą (Chalidą Mešaalą), pranešė vienas šios partijos pareigūnas.

Buvo keliama prielaidų, kad Kh.Meshaalas, gyvenantis tremtyje, bus nustumtas į pašalį kitų įtakingų šio judėjimo lyderių Gazos Ruože, kurį „Hamas“ kontroliuoja nuo 2007 metų.

Pats Kh.Meshaalas pernai buvo užsiminęs, kad nesieks naujos kadencijos.

Tačiau „Hamas“ pareigūnai anksčiau pirmadienį sakė, kad partijos valdančioji taryba (šura) ketina perrinkti Kh.Meshaalą dar ketveriems metams.

„Hamas“ lyderiai išrinko Meshaalą", - aukšto rango pareigūnas, pageidavęs neviešinti savo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP telefonu iš Egipto sostinės.

Kitas „Hamas“ pareigūnas, taip pat nenorėjęs viešinti savo vardo, anksčiau pirmadienį sakė: „Rinkimai vyko visiškai slaptai, tačiau plačiai žinoma, kad Meshaalo kadencija bus pratęsta.“

„Hamas“ pareigūnai sekmadienį ir pirmadienį susirinko Kaire balsuoti, taip pat aptarti su Egipto lyderiais galimybes susitaikyti su savo varžovais - nuosaikiu palestiniečių judėjimu „Fatah“, kuriame vadovauja Palestinos Autonomijos prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas).

Kh.Meshaalui padės Gazos Ruožo „Hamas“ premjeras Ismailas Haniya (Ismailas Hanija), vadovaujantis judėjimui šio palestiniečių anklavo viduje, taip pat antrasis pagal rangą „Hamas“ narys Mussa Abu Marzuqas (Musa Abu Marzukas), atsakingas už tremtyje gyvenančių palestiniečių reikalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių