H. Hillary Clinton pirmadienį grįžta į darbą

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton pirmadienį grįš į darbą po mėnesio pertraukos, kurią buvo priversta padaryti dėl virtinės sveikatos sutrikimų, tarp jų - trombo galvos kraujagyslėje, pranešė Valstybės departamentas.

H.Clinton negalėjo dirbti keturias savaites, kai gruodžio 7 dieną susirgo grįžusi iš Europos. Praėjusią savaitę Niujorke ji kelias dienas gulėjo ligoninėje.

Tačiau sekmadienį vakare paskelbtoje Valstybės departamento savaitės darbotvarkėje numatyta, kad diplomatijos vadovė pirmadienį 9 val. 15 min. (16 val. 15 min. Lietuvos laiku) Vašingtone susitiks su savo pavaduotojais. Susirinkimas bus uždaras spaudai.

Šią savaitę planuojama ir virtinė kitų susitikimų, tarp jų - antradienį Baltuosiuose rūmuose įvyksiantis susitikimas su gynybos sekretoriumi Leonu Panetta ir patarėju nacionalinio saugumo klausimais Tomu Donilonu. Į šį susitikimą televizijos kameros tikriausiai taip pat nebus įleistos.

Žymus savaitės akcentas bus ketvirtadienį įvyksiantis susitikimas - H.Clinton Valstybės departamente priims su vizitu atvykusį Afganistano prezidentą Hamidą Karzai (Hamidą Karzajų), kuriam surengs darbo pietus.

Ši pertrauka buvo retas dalykas paprastai nenuilstančiai H.Clinton, kuri per ketverius darbo šiame poste metus nukeliavo kone milijoną mylių (1,6 mln. kilometrų), aplankė 112 šalių ir beveik 400 dienų praleido lėktuvuose.

Praėjusią savaitę Valstybės departamento atstovė Victoria Nuland sakė, kad H.Clinton „veržiasi“ atgal į darbą po gydymo ligoninėje dėl trombo, kuris buvo aptiktas kraujagyslėje už dešiniosios ausies.

65 metų diplomatė į Niujorko Presbiterionų ligoninę buvo paguldyta gruodžio 30 dieną.

Iš ligoninės G.Clinton išėjo trečiadienį vakare, po tris dienas trukusio gydymo, ir išvyko į savo namus Čapakvoje Niujorke. Gydytojai, kurie jai buvo prirašę antikoaguliantų, sakė esą įsitikinę, kad ji visiškai pasveiks.

Nepanašu, kad H.Clinton, daugiausiai keliavusi visų laikų JAV valstybės sekretorė, paskutinėmis likusiomis savo darbo savaitėmis dar vyks į užsienį.

Jos gydytojai jai patarė kol kas į užsienį nekeliauti, o mėnesio pabaigoje H.Clinton turi atsistatydinti.

Prezidentas Barackas Obama į jos vietą paskyrė senatorių veteraną iš Masačusetso Johną Kerry, dėl kurio paskyrimo vėliau šį mėnesį turi balsuoti Kongresas.


Šiame straipsnyje: Hilarry ClintonJAVMalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių