H. Clinton išėjo iš ligoninės, nekantrauja grįžti į darbą

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton vėlai trečiadienį išėjo iš Niujorko ligoninės, kurioje buvo gydoma tris dienas, ir turėtų visiškai pasveikti po retai pasitaikančio trombo galvos kraujagyslėje.

„Sekretorė Clinton šį vakarą buvo išrašyta iš ligoninės“, - pareiškime sakė jos antrasis pavaduotojas Philippe'as Reinesas.

„Jos medikų komanda informavo ją, jog ji visais frontais daro gerą pažangą ir jog jie yra įsitikinę, kad ji visiškai pasveiks“, - nurodė Ph.Reinesas, kuris pridūrė, kad 65 metų H.Clinton „nekantrauja grįžti į darbą“.

Kiek anksčiau JAV diplomatijos vadovė, kuri Naujuosius buvo priversta sutikti ligoninės lovoje, pirmą kartą per beveik mėnesį pasirodė viešai. Ji, nuo šalčio gindamasi žieminiu paltu ir užsidėjusi tamsius akinius, išėjo iš Niujorko Presbiterionų ligoninės pastato.

H.Clinton pasirodė pirmą kartą po to, kai gruodžio 7 dieną sunegalavo grįžusi iš Europos, kur pasigavo žarnyno virusą, sukėlusį virtinę sveikatos sutrikimų ir privertusį gydytojus liepti jai ilsėtis.

Lydima besišypsančio vyro, buvusio prezidento Billo Clintono, duktės Chelsea ir kelių padėjėjų, H.Clinton įsėdo į prie ligoninės laukusį juodą mikroautobusą, parodė televizija CNN.

Tačiau Ph.Reinesas nesakė, kada valstybės sekretorė grįš į darbą, tik pažadėjo artimiausiomis dienomis vėl informuoti visuomenę. Jis taip pat nesakė, kur H.Clinton išvyko, bet ji turi namus Čapakvoje Niujorke.

„Dėkinga, kad mano mama išrašyta iš ligoninės ir važiuoja namo. Dar labiau dėkinga, jog jos medikų komanda įsitikinusi, kad ji visiškai pasveiks“, - „Twitter“ parašė Chelsea Clinton.

Šis sveikatos sutrikimas paprastai nenuilstančią valstybės sekretorę į patalą paguldė tokiu metu, kai ji rengiasi vėliau šį mėnesį atsistatydinti po ketverių metų tarnybos.

Vadovavimą JAV diplomatijai ji tikriausiai perduos senatoriui Johnui Kerry, kurį prezidentas Barackas Obama paskyrė į jos vietą.

J.Kerry paskyrimą dar turi patvirtinti naujasis Senatas, kuris turi būti prisaikdintas ketvirtadienį, bet kaip veteranas, gerbiamas senatorius, jis turėtų būti patvirtintas.


Šiame straipsnyje: Hilarry ClintonJAVMalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
gal dar pabutu, pailsetu , nes kitaip vel i lietuva askint kaip mums gyvent atvaris .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių