Gruzijos prezidento partija atmeta raginimus atsistatydinti

Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio partija trečiadienį atmetė opozicijos raginimus šalies vadovui atsistatydinti po netikėto valdančiųjų pralaimėjimo parlamento rinkimuose.

„Šiandieninės kalbos apie pirmalaikius prezidento rinkimus rodo nepagarbą Gruzijos liaudžiai, (jomis) pažeidžiama konstitucija“, - per spaudos konferenciją sakė darbą baigiantis parlamento pirmininkas, prezidento Vieningojo nacionalinio judėjimo narys Davidas Bakradzė.

M.Saakašvilis pripažino pralaimėjimą pirmadienio balsavime ir pažadėjo padėti pergalę švenčiančiai milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio koalicijai „Gruzijos svajonė“ suformuoti naują vyriausybę.

Tačiau B.Ivanišvilis, kuris gali tapti premjeru tik patvirtinus jo kandidatūrą M.Saakašviliui, paragino prezidentą atsistatydinti.

Nepaisant jo partijos pralaimėjimo, M.Saakashvilis turėtų likti savo poste iki ateinančiais metais įvyksiančių prezidento rinkimų, kai baigsis dvi kadencijas trukęs jo prezidentavimas.

D.Bakradzė išreiškė viltį, kad raginimas M.Saakašviliui atsistatydinti yra „tik pavienis incidentas kilus euforijai dėl rinkimų pergalės“ ir kad tai nesukels „krizės ir konfrontacijos“.

Pasak jo, faktas, kad M.Saakašvilis pripažino pralaimėjimą ir kad rinkimus gyrė tarptautiniai stebėtojai, rodo, kaip toli Gruzija nuėjo per devynerius Vieningojo nacionalinio judėjimo valdymo metus.

„Šie rinkimai aiškiai parodė, kad Gruzijos demokratija pavyko“, - pažymėjo D.Bakradzė.


Šiame straipsnyje: Gruzijarinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Copy LR

Copy  LR portretas
kaip cia dabar gruzinams nebereikia amerikoniskos demokratijos garanto- JAV statytinio prezidento? juk demokratija tai svarbiau uz viska- ypac jei ji amerikoniska.

gebelsas

gebelsas portretas
nu tai nuo lovio savo noru pasitraukti.... Paziurekit kaip Baukute i seima nori.... Saakasvilis nori 10 kart daugiau...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių