Gruzijos opozicija grasina mitingais

Tūkstančiai Gruzijos opozicijos šalininkų, nepatenkintų šalies parlamento rinkimų rezultatais, pirmadienį surengė eitynes sostinėje Tbilisyje, praneša naujienų agentūra „Interfax".

Riaušių policija leido protestuotojams prasibrauti pro užkardas ir įžengti į pagrindinę miesto gatvę, Rustavelio prospektą, kuriame prieš tai vyko karinis paradas 90-ųjų šalies nepriklausomybės metinių proga.

Paramą Gruzijai išreiškė iškilmėse dalyvavęs Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis.

„Gruzija turi tapti NATO nare, ir čia, kaip ir daugeliu kitų klausimų, mes su jumis solidarūs. Mes jus remiame ir šalies teritorinio vientisumo atkūrimo klausimu", - sakė jis.

Tuo metu opozicijos atstovai teigia, kad parlamento rinkimai, kuriuose daugumą laimėjo prezidento Michailo Saakašvilio partija, buvo suklastoti.

Kalbėdamas aikštėje priešais parlamento pastatą, Susivienijusios opozicijos lyderis Levanas Gačečiladzė pareiškė, kad nepaliaus kovoti su „antiliaudiniu Saakašvilio režimu".

„Mes kovosime su režimu, bet kova bus taiki. Protesto akcijos vyks kasdien, kol valdžia paskirs pakartotinius rinkimus", - sakė L. Gačečiladzė.

Jis pridūrė, kad opozicija ketina surengti „grandiozinį mitingą birželio 10 dieną, kai susirinks naujai išrinktas parlamentas".

Savaitgalį buvo pranešta, kad tik du iš 30-ies į Gruzijos parlamentą patekusių opozicijos atstovų ketina pasilikti deputatų mandatus, likusieji žada jų atsisakyti.

Per Gruzijoje praėjusį trečiadienį įvykusius parlamento rinkimus pergalę iškovojo prezidento M. Saakašvilio vadovaujamas „Jungtinis nacionalinis judėjimas", gavęs 59,4 proc. rinkėjų balsų.

Už Susivienijusios opozicijos bloką balsavo 17,6 proc. rinkėjų.

 

„Scanpix" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių