Gruzijoje atstatomi paminklai J. Stalinui

Gruzijos Alvanio kaime penktadienį vėl iškilo Josifo Stalino statula - tai gali būti ženklas, kad menksta prezidento Michailo Saakašvilio, kuris buvo įsakęs ją nugriauti, autoritetas.

Provakarietiškas prezidentas baigia savo kadenciją - kitais metais įvyks rinkimai, kuriuose jis po dešimties valdymo metų dalyvauti nebegalės.

M.Saakašvilio galios dar labiau buvo susilpnintos spalio mėnesį, kai jo didžiojo varžovo, magnato Bidzinos Ivanišvilio partija „Gruzijos svajonė“ laimėjo parlamento rinkimus ir paskyrė B.Ivanišvilį premjeru.

Nors B.Ivanišvilis atvirai neremia Gruzijoje gimusio buvusio sovietų diktatoriaus, vietos valdžia, regis, mano, kad dabar gali grąžinti Stalino statulą į jos garbingą vietą.

„Neturėtume pamiršti savo praeities. Neturėtume pamiršti Stalino“, - dešimtims į statulos atidengimo ceremoniją susirinkusių Alvanio gyventojų sakė Grigolas Onianis, Gruzijos komunistų partijos lyderis.

Atskirai Goryje, kuriame Stalinas, dabar padedantis palaikyti regiono turizmo industriją, kažkada gyveno, miesto taryba ketvirtadienį balsavo už savos diktatoriaus statulos atstatymą.

M.Saakašvilis, kurio pajėgos 2008 metais kariavo penkių dienų karą su Rusija ir kuris visuomet stengėsi labiau susieti Gruziją su JAV, vadovavo įnirtingai „destalinizavimo“ kampanijai.

2011 metais, pavyzdžiui, buvo priimtas įstatymas, kuriuo draudžiama viešai demonstruoti sovietinius simbolius ir pagal kurį buvę Komunistų partijos ir KGB nariai negali dirbti valstybės postuose.

Taip pat buvo įvesta „sovietų okupacijos minėjimo diena“ - kai paminima Raudonosios armijos invazija 1921 metais, privertusi nepriklausomą Gruziją tapti komunistinės Sovietų Sąjungos dalimi.

M.Saakašvilis su Rusijos vadovybe nebesišneka nuo 2008 metų karo.


Šiame straipsnyje: StalinasGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zombių likimas

Zombių likimas portretas
Komuniagos be savo žmogžudžių negali.

Ninel

Ninel portretas
Tu zombi esi visai doklas. Nesupranti, net ka pats parasei . .

www

www portretas
matosi neveltui musu ko......i susiciulbejo su gruzinu k.........dviracio sou be ju neapseina o greit is gruto lagerio suvaziuos itas pacias vietas buve k..... stabai.Visko gali buti nes komunistai paragave kapitalizmo rojaus ji pasisavino savo /sviesiai/ ateiciai.........
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių