Gruzija visais būdais gins savo suverenitetą

Tbilisis pareikalaus nedelsiant išvesti Rusijos taikos palaikymo pajėgas iš konflikto zonų Abchazijoje ir Pietų Osetijoje, jeigu Rusija paskelbs nepripažintas respublikas savo interesų zona, pareiškė Gruzijos parlamento nariai.

„Jeigu Maskva iš tikrųjų tai paskelbs, mes jau nebeprašysime, kaip dabar, pakeisti Rusijos taikos palaikymo kontingentą, o reikalausime jį nedelsiant išvesti iš konfliktų zonų Abchazijoje ir Cchinvalio regione", - pirmadienį žurnalistams sakė parlamento komisijos Gruzijos teritorijos vientisumui atkurti pirmininkas Šota Malašchija.

Jo nuomone, „tuo atveju Rusija parodys, kad ji yra ne tarpininkė ir taikdarė, o konkreti konflikto šalis šiuose Gruzijos regionuose".

„Tokia įvykių raida, be jokios abejonės, iškels klausimą dėl Olimpiados Sočyje, nes Gruzija, kaip galėdama, gins savo suverenumą ir teritorijos vientisumą", - pažymėjo Š.Malašchija.

Pirmadienį laikraštis „Nezavisimaja gazeta" paskelbė medžiagą apie tai, jog Rusijos specialiosios tarnybos parengė slaptą pranešimą, kuriame esą teigiama, kad svarbu „paskelbti Pietų Osetiją ir Abchaziją Rusijos gyvybiškai svarbių interesų zona, siekiant užtikrinti jos nacionalinį saugumą pietų kryptimi".

Rusijos federalinė saugumo tarnyba atsisakė komentuoti šią publikaciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių