Gruzija sutiko su paliaubų sutartimi

Gruzija pritarė pasiūlytam taikos planui, apie kurį antradienį pranešė Rusijos ir Prancūzijos prezidentai.

Taikos plane kalbama apie neatidėliotiną ugnies nutraukimą ir abiejų šalių karinių pajėgų grįžimą į prieškarines pozicijas.

Europos Sąjungai pirmininkaujančios Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, iš Maskvos atvykęs į Tbilisį, pabrėžė, kad šis susitarimas problemų neišsprendžia.

Planas taip pat numato surengti tarptautines derybas dėl Pietų Osetijos ir Abchazijos statuso ateityje.

Tuo metu Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis teigia, kad dėl Gruzijos teritorinio vientisumo negali būti jokių diskusijų.

Išreikšti solidarumo Gruzijai į Tbilisį Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, Latvijos premjeras Ivaras Guodmanis, Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka bei Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis atvyko vėlų antradienio vakarą.

Lėktuvas saugumo sumetimais nusileido Azerbaidžane, tačiau vėliau automobiliais šalių vadovai buvo nuvežti į Gruzijos sostinę.

V.Adamkus, kalbėdamas į demonstraciją prie Gruzijos parlamento susirinkusiai daugiatūkstantinei miniai, ragino visus „laikytis vieningai".

„Stovėkime kartu ir pergalė bus mūsų pusėje", - sakė V.Adamkus.

Mitinge kalbėjęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis sakė dėkojantis V.Adamkui už paramą gruzinų tautai, taip pat už užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno misiją.

Tuo metu Rusijoje trečiadienis Dmitrijaus Medvedevo dekretu dėl įvykių Pietų Osetijoje paskelbtas gedulo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių