Gruzija nutraukia diplomatinius santykius su Rusija

Gruzija paskelbė nutraukianti diplomatinius santykius su Rusija. Pasak Gruzijos užsienio reikalų ministerijos, visi šios šalies diplomatai iš Maskvos ambasados į tėvynę sugrįš iki šeštadienio.

Šis sprendimas paskelbtas po to, kai pasirodė pranešimų apie Rusijos planus Pietų Osetijoje ir Abchazijoje.

Pietų Osetijos parlamento pirmininkas Znauras Gasijevas penktadienį pareiškė, kad regionas per artimiausius kelerius metus taps Rusijos dalimi.

Anot rusų naujienų agentūros „Interfax", kitą savaitę Maskva su Pietų Osetija pasirašys susitarimą dėl karinių bazių kūrimo šiame regione.

„Interfax" taip pat citavo Abchazijos užsienio reikalų ministrą Sergijų Šambą, kuris sakė, kad Abchazija „gali tapti Rusijos ir Baltarusijos sąjungos dalimi".

Kremlius šių teiginių nekomentuoja.

Tuo metu Jungtinių Tautų surinkta medžiaga įrodo, kad Pietų Osetijoje konflikto metu buvo deginami etninių gruzinų kaimai.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos „Human Rights Watch" atstovai sako, kad netoli šio regiono sostinės Cchinvalio sudegintų penkių kaimų vaizdai yra „įtikinamas karo nusikaltimų įrodymas". Organizacija paragino Rusijos vyriausybę nubausti kaltuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių