Gruzija ir Abchazija pranešė apie mūšį pasienyje

Gruzijos kariškiai praneša, kad per mūšį Kodorio tarpukalnėje trečiadienį žuvo keturi Abchazijos separatistai, tačiau Abchazija šią informaciją neigia ir mini tik du sužeistuosius.

Gruzijos valstybės ministras Temuras Jakobašvilis, atsakingas už konfliktų sureguliavimą, pranešė žurnalistams, kad 8 val. (7 val. Lietuvos) laiku ant Amcacharos kalno įvyko abchazų ir gruzinų susirėmimas.

„Gruzijos pajėgos ten buvo Jungtinių Tautų prašymu, tai buvo suderinta su JT, tai buvo preliminarus vietovės žvalgymas, ir ten aptiktas neteisėtas punktas (Abchazijos separatistų), kurio ten neturėjo būti", - kalbėjo ministras. Jis pridūrė, kad Gruzija apie incidentą pranešė Jungtinėms Tautoms.

Tačiau pasak Abchazijos gynybos ministro pavaduotojo Gario Kupalbos, per susirėmimą nukentėjo tik du abchazai, kurie dabar gydomi ligoninėje.

Šiuo metu viršutinę Kodorio tarpukalnės dalį kontroliuoja Gruzijos policija, apatinę - nepripažinta Abchazijos respublika.

Anksčiau Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos gynybos ministerija būgštauja dėl galimo naujo karo Abchazijoje pradžios, jei Gruzija bandys išspręsti konfliktą jėga.

Nepripažintos respublikos prezidentas Sergejus Bagapšas šeštadienį pareiškė, kad Gruzija pavasarį planavo ginkluotą invaziją į Abchaziją, tačiau jos ketinimus sužlugdė Abchazijos specialiųjų tarnybų veiksmai.

Šios savaitės pradžioje Abchazija uždarė sieną su Gruzija, motyvuodama esą Tbilisio sukeltų sprogimų serija.

Balandį ir gegužę Abchazijos kariuomenė savo teritorijoje numušė kelis nepilotuojamus Gruzijos žvalgybinius lėktuvus. Tbilisis neigia, kad lėktuvai žvalgė vietovę. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių