Graikijoje tikintieji įsižeidė dėl vaidinimo apie „gėjų Jėzų“

Graikijos prokurorai penktadienį pateikė kaltinimus dėl religijos įžeidimo meniniam kolektyvui, Atėnuose pagal vieno amerikiečio pjesę pastačiusiam vaidinimą, kuriame Jėzus Kristus vaizduojamas gėjumi - praėjus dviem savaitėms po to, kai jo rodymą teko nutraukto dėl audringų protestų.

Visas vaidinimo „Corpus Christi“ kolektyvas - „6-8 žmonės“ - kaltinami „religijos įžeidimu ir piktybine šventvagyste“, sakė vienas teisėsaugos pareigūnas, pridūręs, kad kaltinamiesiems gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Atėnų prokurorai iškėlė šiuos kaltinimus, kai Pirėjaus ortodoksų bažnyčios lyderis Serafimas pasiskundė, jog šis vaidinimas „įžeidžia religiją“ ir „graikų ortodoksų jausmus“. Graikijoje religija ir valstybė nėra oficialiai atskirta, todėl Ortodoksų Bažnyčia atlieka aktyvų vaidmenį pasaulietiniame gyvenime. Jos pozicija smarkiai veikia politikų nuomonę šalyje, kurioje Ortodoksų Bažnyčiai formaliai priklauso 90 proc. gyventojų.

Anksčiau šį mėnesį minėtos pjesės aktoriai ir scenos darbuotojai buvo priversti atšaukti vaidinimus, praėjus tik dviem savaitėms po jų rodymo pradžios, kai šis šou išprovokavo audringus neonacių partijos „Auksinė aušra“ įstatymų leidėjų ir kitų narių protestus.Daugybė ultrakonservatyvių ortodoksų protestuotojų taip pat buvo susirinkę prie teatro pastato Atėnuose, reikalaudami nutraukti „šventvagiškos“ pjesės rodymą.

Albanijoje gimęs šio pastatymo režisierius Laertis Vasiliju  vėliau sakė sulaukęs grasinimų nužudyti.„Atsiprašome, kad žmonės buvo mušami, užgauliojami ir sulaukė patyčių, nors mes to nesiekėme ... Mėginome rengti vaidinimus tris savaites, tačiau tai nebuvo įmanoma“, - sakoma bendrame L.Vasiliju ir pjesės vertėjo pranešime. Pirmąkart Niujorke 1998 metais pastatyta dramaturgo Terrence'o McNally pjesė „Corpus Christi“ vaizduoja Jėzų ir apaštalus kaip gėjų grupę, gyvenančią mūsų dienų Teksase.


Šiame straipsnyje: JėzusspektaklisGraikija

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagalvojus

pagalvojus portretas
Bet jei geriau pagalvojus, tai pagal bibliją Jėzus moterų beveik ir neturėjo, išskyrus daugiau, bendravo su buvusią prostitute .

lietuvis

lietuvis portretas
Nieko keisto nematau,kai kuo toliau tuo daugiau musulmonu kurie tik ir deda visas pastangas pakenkti-sunaikinti Europos civilizacija bei Krikscionybe
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių