Graikijoje avariją patyrė keleivinis keltas

Graikijos keltas su 475 keleivių ir 97 įgulos narių šeštadienį rytinėje Egėjo jūros dalyje, netoli Inousės salos, užplaukė ant povandeninių uolų.

Pranešama, kad dauguma keleivių sekmadienio rytą kitu keltu sėkmingai sugrįžo į Pirėjo uostą. Didžioji dalis keltu plaukusių žmonių buvo graikai, taip pat keletas rusų, tačiau keltų operatorė bendrovė „NEL Lines" kol kas nepaskelbė viso jų sąrašo.

Per incidentą buvo pažeistas kelto „Theofilos" korpusas. Lydimas dviejų pasienio apsaugos laivų bei dviejų sraigtasparnių, keltas pakeitė kursą ir prisišvartavo Inousės saloje.

Sekmadienį aplink keltą teko surinkti ištekėjusį kurą, bet, preliminariais duomenimis, salos paplūdimiams ir gamtai, taip pat kaimyninei Chijo salai, žalos nebuvo padaryta.

Graikijos valdžia itin jautriai reaguoja į laivų incidentus. Prieš aštuonerius metus į povandenines uolas atsitrenkus keltui „Express Samina" žuvo 80 žmonių.

2007 metų balandį Kipro bendrovei „Louis Hellenic Cruises" priklausantis kruizinis laivas „Sea Diamond", taip pat susidūręs su povandenine uola, nuskendo prie Santorinio salos. Tuomet dingo du prancūzų turistai, bet apie 1600 keleivių ir įgulos narių buvo išgelbėti.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių