Graikija po išpuolių sustabdė užsienio oro siuntas

Po pirmadienį ir antradienį įvykdytų išpuolių prieš 9 ambasadas bei įtartinų adresuotų paketų Prancūzijos prezidentui Nikolas Sarkozy ir Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, Graikijoje uždrausta priimti iš užsienio siunčiamus siuntinius, pranešė BBC.

Sprendimas uždrausti oro siuntas buvo priimtas dėl to, kad siuntiniai su bombomis daugiau nepasiektų svarbių šalies institucijų ir policija galėtų atlikti išsamų tyrimą. 

Antradienio vakarą du siuntiniai su bombomis detonuoti Atėnuose. Paketai buvo adresuoti Tarptautinės policijos organizacijos „Europol“ būstinei Nyderlandų Karalystėje ir Europos teisingumo Teismui Liuksemburge.

Antradienį naktį per privačius kurjerius iš Atėnų į Bolonijos oro uostą buvo siųstas paketas ir Silvio Berluskoniui. Tačiau Italijos ministro pirmininko šis siuntinys nepasiekė, nes užsidegė. Siųsto paketo turinys šiuo metu yra tiriamas. 

„Graikija bus negailestinga tiems, kas teroro aktais bando sudrumsti šalies ramybę bei skleisti įbauginimus tarptautiniu mastu“, - sakė Graikijos premjeras George‘as Papandreou.

Poralas 1diena.lt primena, kad Graikijoje vykstančius išpuolius rengia kairieji radikalai.

Per pastaruosius dvejus metus Graikijoje buvo susprogdinta daug užtaisų, pagamintų iš dujų balionų, taip pat kitokių bombų. Tokie išpuoliai, dažniausiai siejami su kairiųjų grupuotėmis, suintensyvėjo po 2008 metų gruodį įvykusio incidento, kai policija Atėnuose nušovė vieną paauglį. Šis įvykis šalyje išprovokavo didžiausią per kelis dešimtmečius riaušių bangą.


Šiame straipsnyje: GraikijaBombos siuntiniuose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių