Gėjų teisių aktyvistai surengė protestą per popiežiaus maldą

Gėjų teisių aktyvistai sekmadienį surengė nedidelį protestą netoli Vatikano Šv. Petro aikštės per popiežiaus Benedikto XVI vadovaujamas savaitines pamaldas - po to, kai pontifikas pareiškė, jog tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimas kelia pavojų santuokos institucijai.

Apie 15 aktyvistų laikė spalvingas popierines širdis su šūkiais „Gėjų santuokos“, „Meilė neturi užtvarų“, „Kalbėkime apie meilę“, „Homofobija = mirtis“ ir „Tuokimės su taika!“

Ant vienos iš tų širdžių buvo užrašyta: „Mylėk artimą savo“.

Protestuotojai nebuvo įleisti į Šv.Petro aikštę, kurioje susirinko tūkstančiai maldininkų per tradicinę Viešpaties Angelo maldą trečiąjį advento sekmadienį.

Tuo tarpu Prancūzijoje sekmadienį tūkstančiai žmonių išėjo į gatves, demonstruodami palaikymą vyriausybės pasiūlymui įteisinti gėjų santuokoms, kurioms įnirtingai priešinasi kai kurie opozicijoje esantys dešinieji, katalikų vyskupai ir kiti religiniai lyderiai.

Savo pranešime, skirtame sausio 1-ąją minimai Pasaulinei taikos dienai, popiežius penktadienį dar kartą išdėstė Katalikų Bažnyčios poziciją į tos pačios lyties asmenų santuokas.

Jis paragino užtikrinti „natūralią santuokos kaip vyro ir moters sąjungos struktūrą, atsižvelgiant į mėginimus padaryti ją juridiškai lygiavertę radikaliai skirtingų tipų sąjungoms“.

„Tokie mėginimai gali iš tikrųjų pakenkti ir prisidėti prie santuokos destabilizavimo, aptemdant jos specifinę prigimtį ir jos nepakeičiamą vaidmenį visuomenėje“, - pažymėjo Benediktas XVI.


Šiame straipsnyje: maldaPopiežiusGėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
ko tie pyd*ai blt amzinai nori? bado sau subines ,tegu bado,ko nori is kitu?

true

true portretas
Pedalai = mirtis !

Čia Lietuva

Čia Lietuva portretas
Komentarai uždrausti, nes už parašytą tiesą gali sėsti į kaliūzę.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių