G. Depardieu: esu pasirengęs stoti prieš Prancūzijos teismą

Prancūzų kino žvaigždė Gerard'as Depardieu, kuris antradienį nesiteikė pasirodyti Paryžiaus teisme dėl vairavimo išgėrus ir vietoje to išvyko į Juodkalniją, sakė, jog yra pasirengęs bet kuriuo metu stoti prieš teisingumą.

„Nepabėgau nei nuo teismo, nei nuo teisingumo“, - žurnalistams sakė G.Depardieu po susitikimo su Juodkalnijos premjeru Milo Džiukanovičiumi.

Pasak G.Depardieu, jo „kelionė į Juodkalniją jau buvo suplanuota“.

„Informavau teismą, niekada nebėgau ... Esu pasirengęs pasirodyti, kada jie nori, su sąlyga, kad esu ten ir galiu gintis“, - pareiškė prancūzų aktorius.

64 metų G.Depardieu lapkričio mėnesį Prancūzijos sostinėje buvo sulaikytas po to, kai nukrito nuo savo motorolerio, kurį vairavo nepaisydamas daugiau kaip triskart didesnės nei leidžiama alkoholio koncentracijos jo kraujyje. Per tą incidentą niekas nebuvo sužeistas.

Jis jau yra pripažinęs savo kaltę dėl vairavimo išgėrus ir antradienį turėjo išklausyti nuosprendį.

Aktorius būtų atsipirkęs nedidele bauda ir baudos taškais vairuotojo pažymėjime, jeigu būtų atvykęs į teismą, bet dabar jam gresia baudžiamojo teismo posėdis ir, galbūt, 4,5 tūkst. eurų bauda bei kalėjimas iki dvejų metų.

Tačiau pats G.Depardieu, kuris įsivėlęs į plačiai aprašytą ginčą dėl mokesčių pažadėjo išsikraustyti iš Prancūzijos ir neseniai gavo Rusijos piliečio pasą, tvirtino, kad byla dėl vairavimo išgėrus jau „sureguliuota“.

„Tai jau sureguliuota, teisingumo (sistema) Prancūzijoje ir mano advokatai informavo mane, kad viskas gerai“, - sakė jis.

Pasak G.Depardieu, jis nėra „nusikaltėlis“, tik „paslydo su motoroleriu“, nes „užmigo ir tiek“.

„Kraujyje buvo maža alkoholio koncentracija, nes buvau suvalgęs salotų su kiek perdaug acto ir ji jau viršijo limitą“, - juokaudamas pasakė jis ir pridūrė: „Šis reikalas sureguliuotas, viskas gerai ir galiu grįžti į Prancūziją, jokių problemų nebus“.

Anksčiau antradienį G.Depardieu atvyko į Juodkalniją, kur aplankė Adrijos jūros pakrantę ir istorinę sostinę Cetinę. Vėliau vakare jis turėjo dalyvauti pietuose jo garbei, kuriuos rengė M.Džiukanovičius.

Gruodžio mėnesį G.Depardieu pavardė laikraščių antraštėse mirgėjo dėl namo, nusipirkto Belgijoje prie pat Prancūzijos sienos. Namą aktorius įsigijo apkaltinęs Prancūzijos socialistų vyriausybę esą pernelyg dideliais mokesčiais baudžiant „sėkmę, kūrybingumą ir talentą“.

Kilus tam aktoriaus ir vyriausybės ginčui, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas asmeniškai jam suteikė Rusijos pilietybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių