FTB: įtariamų Bostono sprogdinimų ratas „labai platus“

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl mirtinų sprogdinimų Bostone, o įtariamųjų ratas - labai platu, antradienį nurodė JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB).

„Įtariamųjų ir motyvų ratas tebėra labai platus“, - FTB specialusis agentas Rickas DesLauriers (Rikas Delorjė) sakė per spaudos konferenciją, pridūręs, kad tyrimas dėl pirmadienį surengtų sprogdinimų vykdomas „metodiškai, kruopščiai, tačiau jaučiant skubumą“.

R. DesLauriersas informavo, kad FTB, taip pat Bostono ir Masačusetso valstijos policijos pareigūnai rado įvairių įkalčių abiejų sprogdinimų vietose, įskaitant juodus nailoninius krepšius, kuriuose, kaip manoma, buvo paslėptos bombos.

Taip pat buvo rasta „šratų ir vinių fragmentų, tikriausiai sudėtų į užtaisą greitpuodyje“, o ši medžiaga buvo išsiųsta analizei į FTB laboratoriją Kvantike Virdžinijos valstijoje, R. DesLauriers sakė žurnalistams.

Iki antradienio vidurdienio gauta per 2 000 pranešimų apie šio išpuolio aplinkybes ir galimus jo organizatorius, pridūrė jis.

„Toliau nenuilstamai dirbsime apskritą parą, ranka rankon su mūsų partneriais, toliau tirdami tas gijas ir imdamiesi veiksmų, - aiškino R. DesLauriers, vadovaujantis FTB skyriui Bostone. - Kalbant apie tuos, kurie gali būti įtariami dėl šių veiksmų, mes uoliai dirbame, kad gautume atsakymų.“

„Kažkas žino, kas tai padarė. Bendradarbiavimas su bendruomene atliks esminį vaidmenį šiame tyrime“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių