Filipinai pasveikino simbolinį septyniamilijardąjį kūdikį

Filipinai pirmadienį pasveikino vieną simbolinių septyniamilijardųjų pasaulio kūdikių, kuris gimė sausakimšoje Manilos valstybinėje ligoninėje ir buvo sutiktas džiaugsmo šūksniais.

Tas kūdikis, 2,5 kg mergaitė Danica May Camacho (Danika Mėj Kamačo) gimė sekmadienį prieš pat vidurnaktį, Jose Fabellos (Chosė Fabeljos) ligoninėje, žybsint žiniasklaidos fotoaparatų blykstėms.

„Ji atrodo tokia miela, - glausdama mažytę naujagimę švelniai sušnabždėjo motina Camille Dalura (Kamilė Dalura). - Negaliu patikėti, kad ji septyniamilijardoji pasaulyje“.

Tai jau antrasis C.Daluros ir jos partnerio Florante Camacho (Florantės Kamačo) vaikas. Tėvas tyliai stovėjo kampe su baltu ligoninės drabužiu, kol televizijų komandos ir fotografai būriavosi aplink jo dukterį.

Tėvus ir naujagimę pasveikino aukščiausio rango Jungtinių Tautų (JT) pareigūnai Filipinuose, kurie įteikė nedidelį tortą.

Buvo dovanų ir iš vietos geradarių, tarp jų - stipendija vaiko mokslams ir būtiniausių daiktų paketas pirmai pradžiai.

Istorinį įvykį stebėjo ir 12-metė Lorrize Mae Guevarra (Lorisė Majė Gevara), kuri 1999-aisiais buvo paskelbta šešiamiljarduoju pasaulio kūdikiu ir dabar mokosi šeštoje klasėje.

„Esu labai laiminga, matydama šį mielą kūdikėlį. Viliuosi, kad ji, kaip ir aš, užaugs sveika ir visų labai mylima“, - sakė L.M.Guevarra.

Ši naujagimė yra viena iš kelių kūdikių, kurie keliose pasaulio šalyse buvo paskelbti simboliniais septyniamilijardaisiais Žemės gyventojais. Tikėtasi, kad ji gims lygiai vidurnaktį, bet gimė iki jo likus dviem minutėms.

Sveikatos apsaugos sekretorius Enrique Ona (Enrikė Ona) sakė, kad septyniamilijardojo kūdikio gimimas taip pat suteikė Filipinams progą įvertinti su gyventojų skaičiumi susijusius klausimus.

Kaip rašoma JT gyventojų fondo (UNFPA) ataskaitoje dėl pasaulio populiacijos „State of the World Population Report“, Filipinai pagal gyventojų skaičių yra 12-oji pasaulio valstybė. Joje gyvena 94,9 mln. žmonių.

Kinija ir toliau lieka pirmoje vietoje - joje gyvena 1,35 mlrd. žmonių. Antroji yra Indija, turinti 1,24 mlrd. gyventojų.

Ataskaitoje pažymima, kad daugelyje besivystančio pasaulio vietų, kur populiacija auga sparčiau nei ekonomika, labai svarbus klausimas išlieka reprodukcinė sveikata.

UNFPA atstovė Ugochi Daniels (Ugoči Daniels) sakė, kad Filipinų populiacija tebėra jauna, kad jaunesni nei 25 metų žmonės sudaro 54 proc. visų šalies gyventojų ir kad juos reikia mokyti tinkamų „gyvenimo įgūdžių“, šviesti lytiniais klausimais.

Pasak U.Daniels, nors visame pasaulyje moterys gimdo mažiau vaikų, pasaulinė populiacija vis tiek toliau didėja.

UNFPA nurodo, kad 10 proc. 15-19 metų amžiaus filipiniečių mergaičių jau pradeda gimdyti vaikus, be to, nemažai jaunimo daliai gresia vis didesnis ŽIV pavojus.


Šiame straipsnyje: žmonijakūdikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

asasasa

asasasa portretas
na tai sveikinam .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių