„Femen“ aktyvistės Kijevo zoologijos sode surengė protestą

Ukrainos moterų aktyvisčių  judėjimo „Femen“ narės ketvirtadienį pusnuogės užlipo ant apgriuvusio Kijevo zoologijos sodo stogo, reikalaudamos kad jis būtų uždarytas ir atkreipdamos dėmesį į neseniai nugaišusius retus gyvūnus.

Grupė moterų nuogomis krūtinėmis virš įėjimo į pastatą iškabino didžiulį plakatą su išpaišytomis gyvūnų kaukolėmis bei užrašu „Zoomorgas“. „Femen“ judėjimo atstovės įsitikinusios, kad naujasis pavadinimas tiksliau atspindi sostinės pagrindinio zoologijos sodo ideologiją ir paskirtį.

Nuo zoologijos sodo stogo moterys kreipėsi ir pasaulio politikos ir mokslo elitą, reikalaudamos įsikišti į tuos įvykius, kurie vyksta už šio zoologijos sodo sienų.

„Femen“ aktyvistės centrinį įėjimą užvertė gyvūnų žarnomis ir apliejo krauju. Zoologijos administracija nesėkmingai pamėgino sulaikyti akcijos dalyves, užblokuodamos visus išėjimus. Zoologijos sodo darbas buvo sutrikdytas kelioms valandoms.

„Jau visą dešimtmetį korumpuota zoologijos sodo vadovybė baigia bejėgius gyvūnus suryti gyvus. Kiekvienais metais mirties konvejeris nusineša šimtus retų gyvūnų, kurie nugaišta iš bado, šalčio, ligų ir nepakenčiamų laikymo sąlygų. Zoologijos sodui vadovauti skiriamos atmatos, mintančios maitenomis, kurie vienas po kito baigia išvogti gyvūnų kolekciją ir zoologijos sodo materialinę bazę“, - sakoma judėjimo pranešime spaudai.

„Femen“ aktyvistės ragina Ukrainos valdžią „uždaryti sostinės zoomorgą, o nepribaigtą ekspoziciją išdalinti Ukrainos ir užsienio zoologijos sodams“. Į tuščius zoologijos sodo narvus aktyvistės ragina uždaryti tuos, kurie „kalti dėl šios nacionalinės zookatastrofos“.

Šis dar nuo sovietinių laikų egzistuojantis zoologijos sodas atkreipė dėmesį nepaaiškinamomis gyvūnų žūtimis. Praėjusiais metais nugaišo vienintelis 40-ties metų dramblys - zoologijos vadovybė sakė, kad jis buvo nunuodytas.

Zoologijos sodo direktorius šią savaitę pareiškė, kad du neseniai nugaišę reti elniai taip pat buvo nunuodyti, pranešė Ukrainos televizija.

Kijevo prokuroras gegužę pradėjo tyrimą, susijusį su buvusio direktoriaus vagystėmis ir sukčiavimu zoologijos sode.

Sovietiniais metais statytas zoologijos sodo būklė yra labai prasta.


Šiame straipsnyje: "Femen"Zoologijos sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ash

ash portretas
ir gerai, kad taip sureagavo nuogakrutes, gaila zveriu

nu

nu portretas
o be papu demonstravimo negalima protestuoti? toks ispudis, kad jos tik ir iesko progos ekshibicionizmu uzsiimt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių