F. Castro po gandų apie jo sveikatą pasirodė viešumoje

Kubos revoliucijos lyderis Fidelis Castro vėl pasirodė viešumoje - viename Havanos viešbutyje susitiko su Venesuelos politiku ir nutildė pasklidusius gandus, kad jau guli mirties patale.

F.Castro, kuris komunistinei Kubai vadovavo beveik penkis dešimtmečius, bet paskui dėl ligos perdavė valdžios įgaliojimus broliui, „laikosi labai gerai“, sekmadienį sakė buvęs Venesuelos viceprezidentas Elias Jaua, susitikęs su barzdotuoju revoliucijos simboliu.

86 metų F. Castro laikosi „labai gerai, yra labai šviesaus proto“, žurnalistams sakė E.Jaua, ištikimas Venesuelos kairiųjų prezidento Hugo Chavezo šalininkas. Venesuelos vyriausybė pinigų stokojantį Kubos režimą palaiko nafta sumažintomis kainomis ir teikiama pagalba.

Po šeštadienį įvykusio ir penkias valandas trukusio susitikimo F.Castro nulydėjo E.Jauą atgal į prašmatnų

„Hotel Nacional“, kuri šis buvo apsistojęs, o paskui drauge su viešbučio darbuotojais ir užsidėjęs šiaudinę ūkininko skrybėlę papozavo fotografams.

„Fidelis su mumis bus ilgai“, - sakė viešbučio vadybininkas Antonio Martinezas, kuris taip pat pozavo tai nuotraukai su F.Castro ir plačiai besišypsančiu E.Jaua.

A.Martinezas sakė, kad buvusį Kubos prezidentą į viešbutį atlydėjo žmona Dalia Soto del Valle.

E.Jaua, kuris šiuo metu yra Venesuelos valdančiosios partijos kandidatas į Mirandos valstijos gubernatorius, sakė, kad su F.Castro kalbėjosi apie žemės ūkį, istoriją ir tarptautinę politiką.

F.Castro, kuris į valdžią iškilo po 1959 metų revoliucijos, 2006-ųjų liepą dėl sveikatos problemų prezidento įgaliojimus perdavė jaunesniajam broliui Rauliui, kuriam dabar - 81.

F.Castro viešumoje nesirodė nuo kovo 28 dienos, kai popiežius Benediktas XVI apsilankė Kuboje su istoriniu vizitu, nors trumpai dar buvo pasirodęs balandžio 5-ąją, drauge su Čilės studentų lydere Camila Vallejo (Kamila Valjecho).

Tai pakurstė gandus, kad jo sveikata pablogėjo, kad jis mirė ar guli mirties patale. Gandai ypač suintensyvėjo dėl to, kai jis nuo birželio 19-osios nepaskelbė nė vieno savo straipsnio, kuriuos anksčiau dažnai rašydavo valstybinei žiniasklaidai.


Šiame straipsnyje: Fidelis CastroKuba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių