Estijoje nubausti pinigų plovimo gaujos nariai

Estijos Harju apskrities teismas pripažino penkis žmones kaltais beveik 26 mln. kronų (5,7 mln. litų), priklausančių Olandijos dailiųjų menų, dizaino ir architektūros tiksliniams fondams, plovimu ir paskyrė jiems bausmes.

32-ejų metų Martti Linkas (Martis Linkas) nuteistas trejų metų laisvės atėmimu, iš jų 6 mėnesius bausmę turės atlikti kalėjime, likusio bausmės termino atlikimas atidėtas, jeigu per pustrečių metų bandomąjį laikotarpį jis nepadarys naujo nusikaltimo.

24-erių metų Dalis Lehtas turės kalėti dvejus metus, kuriuos teismas pridėjo prie paskirtos už anksčiau padarytą nusikaltimą ir neatliktos bausmės laiko. Taigi dabar jis turės praleisti kalėjime dvejus metus tris mėnesius ir 7 dienas.

36-erių metų Urmas Ertas nuteistas dvejų metų laisvės atėmimu, iš kurių jis turi realiai kalėti vieną mėnesį, kitas bausmės laikas paskirtas lygtinai su trejų metų bandomuoju laikotarpiu.

29-erių metų Kristjanas Randalus nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme atidedant jos vykdymą trejus metus.

38-erių metų Sergejus Musichinas nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme atidedant jos vykdymą dvejus metus.

Pagal kaltinimą, M.Linkas, D.Lehtas, U.Ertas, K.Randalus ir S.Musichinas nuo praėjusių metų sausio iki kovo plovė Olandijos dailiųjų menų, dizaino ir architektūros tikslinių fondų pinigus.

Tikslinių fondų vadovas Clemensas Kahmannas (Klemansas Kamanas) pasisavino iš fondų 1 650 000 eurų, tai yra 25 816 890 kronų (5 702 499 litų), ir pervedė juos į Estiją, kur pinigų plovimo dalyviai nuiminėjo juos iš bankų sąskaitų.

C.Kahmannas pervedinėjo pinigus į bendrovių "Freedom Land OU", "Seko Grupp OU", "L&V Ehitus Grupp OU", "Megaserv Grupp OU" ir "MR Teenused OU" sąskaitas.

Savo ruožtu M.Linkas pervedinėjo gautas iš Olandijos lėšas į bendrovės "Eurex Capital" sąskaitas, iš kur pinigų plovimo dalyviai pasiimdavo jas grynaisiais.

Estijoje pinigų plovimui vadovavo M.Linkas.


Šiame straipsnyje: pinigų plovimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių