Egiptiečių prašoma balsuoti dėl konstitucijos projekto

Egipto 51 mln. rinkėjų ateinančius du šeštadienius prašoma balsuoti referendume dėl islamiškų jėgų ir prezidento Mohamedo Mursi remiamo ir pasaulietiškos opozicijos smerkiamo konstitucijos projekto.

Rinkimų apylinkės Kaire, Aleksandrijoje ir dar aštuoniose provincijose bus atidarytos šeštadienį 8 val. (ir Lietuvos laiku) ir dirbs iki 19 valandos. Kita šalies pusė turi balsuoti po savaitės, gruodžio 22 dieną.

Siekiant užtikrinti saugumą Egipto armijai laikinai - iki paaiškės galutiniai referendumo rezultatai - buvo suteikti policijos įgaliojimai. Iš viso 130-čiai tūkst. policininkų padės 120 tūkst. karių.

M.Mursi stovykla sako, kad konstitucijos projekto, kurį parengė islamiškų jėgų dominuojama komisija, reikia siekiant užbaigti perėjimą nuo 30 metų trukusio Hosni Mubarako (Hosnio Mubarako) režimo, kuris praėjusių metų pradžioje buvo nuverstas per Egipto revoliuciją.

Tačiau opozicija tvirtina, kad konstitucija parengta prastai ir gali nuvesti prie šariato (islamo teisės) stiliaus įstatymų, be to, smerkia tai, kaip referendumas be konsensuso buvo prastumtas.

Daugelis Egipto teisėjų yra sakę, kad neprižiūrės balsavimo, kaip reikia pagal įstatymą norint užtikrinti jo teisėtumą.


Šiame straipsnyje: Mohamedas MursiEgiptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių