Egipte sprogo oro balionas, žuvo 19 žmonių

Egipte antradienį sprogus karšto oro balionui, kuris skrido virš senovės šventyklų miesto Luksoro, žuvo 19 žmonių, tarp jų turistai iš Japonijos ir Pietų Korėjos, pranešė vienas saugumo pareigūnas.

„Žuvo 19 žmonių“, - jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Balionas, skraidinęs 21 žmogų, kybojo 300 metrų aukštyje virš Kurnos kaimo Nilo vakariniame krante priešais Luksorą, kai užsiliepsnojo ir sprogo, pasakojo pareigūnas.

Du likę gyvi žmonės, tarp jų baliono pilotas, buvo išvežti į ligoninę, pridūrė jis.

Bendrovės, kuriai priklausė tas balionas, viena darbuotoja sakė, kad pilotas ir vienas turistas liko gyvi, iššokę iš krepšio prieš jam rėžiantis į žemę.

Darbuotoja, kuri atsisakė viešinti savo vardą, informavo AFP, kad tarp turistų buvo korėjiečių, japonų ir britų, taip pat vienas egiptietis.

Anksčiau vienas saugumo pareigūnas nurodė, kad žuvo 19 žmonių, tačiau jie buvo iš Honkongo, Japonijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos.

„Tai siaubinga, tiesiog siaubinga, - bendrovės darbuotoja sakė AFP telefonu. - Tiksliai dar nežinome, kas nutiko arba kas vyko blogai.“

Ši nelaimė įvyko balionui skrendant virš vakarinio Nilo upės kranto ties Luksoru, kuris yra vienas iš garsiausių Egipto archeologijos paminklų. Prie šio senovinio miesto yra garsusis Karalių slėnis ir faraonės Hačepsut didžioji šventykla.

Didžiosios Britanijos URM kol kas negalėjo patvirtinti, ar per tą incidentą žuvo Jungtinės Karalystės piliečių.

„Žinoma apie pranešimus (kad tarp aukų gali būtų britų). Darome užklausas“, - sakė ministerijos atstovas.

2009 metais 13 užsieniečių turistų buvo sužeisti, kai karšto oro balionas, kuriuo jie skrido, atsitrenkė į mobiliojo ryšio bokštą prie Luksoro ir nukrito. Tąsyk šaltiniai teigė, kad balionu skrido daugiau keleivių nei leidžiama.

Naujausia avarija įvyko Egipte tvyrant visuotiniam pasipiktinimui dėl saugumo standartų po kelių pragaištingų eismo įvykių ir nelaimingų atsitikimų statybose.


Šiame straipsnyje: balionasoro balionasEgiptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Babajai

Babajai portretas
Va jums čiurkų šventės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių