Dramblio Kaulo Krante artėjančius rinkimus temdo smurtas

Dramblio Kaulo Krante, kur sekmadienį vyks antrasis prezidento rinkimų turas, ketvirtadienį kilo neramumai, kai per grumtynes tarp priešingoms stovykloms priklausančių kandidatų šalininkų žuvo žmogus, pranešė pareigūnai.

Jauną vyriškį, prezidento Laurent'o Gbagbo šalininką, nudūrė kito kandidato Alassane'o Ouattaros rėmėjas. Incidentas įvyko vakariniame Bajotos mieste, kuris laikomas L.Gbagbo šalininkų bastionu.

Tai pirmoji žūtis per neramumus, siejamus su sekmadienį vyksiančiu įtemptu antruoju prezidento rinkimų turu. Viliamasi, kad šie rinkimai užbaigs dešimtmetį trunkantį nestabilumo laikotarpį Vakarų Afrikos valstybėje.

Su naujienų agentūra AFP telefonu kalbėjęs Bajotos administracijos pareigūnas, pageidavęs neskelbti savo pavardės, taip pat sakė, smurto proveržis kilo, kai L.Gbagbo šalininkas nuplėšė A.Ouattaros rinkimų plakatą.

Šalyje, kuri yra viena iš svarbiausių pasaulyje kakavos gamintojų, prezidentas paskutinį kartą buvo renkamas prie dešimt metų, nes L.Gbagbo balsavimą kelis kartus atidėjo ir išsilaikė valdžioje penkerius metus po jo oficialios kadencijos pabaigos.

Praėjusį mėnesį vykusiame pirmajame rinkimų ture perrinkimo siekiantis L.Gbagbo surinko 38 proc. balsų, o jo ilgametis priešininkas, buvęs ministras pirmininkas A.Ouattara - 32 proc. balsų.

Dabar kiekvienas jų stengiasi palenkti į savo pusę rinkėjus, kurie pirmajame ture balsavo už pralaimėjimą patyrusį buvusį prezidentą Henri Konaną Bedie. Likus kelioms dienoms iki lemiamo balsavimo abiejų kandidatų galimybės laimėti atrodo apylygės.


Šiame straipsnyje: Dramblio kaulo krantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių