D.Medvedevas: Rusija yra pasirengusi „viskam"

Rusija nebijo naujojo šaltojo karo ir yra pasirengusi „viskam". Tai antradienį pareiškė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

„Mes nieko nebijome, netgi šaltojo karo. Žinoma, mums to nereikia. Viskas priklauso nuo mūsų Vakarų partnerių pozicijos ir pasaulio bendruomenės", - sakė Rusijos vadovas.

D.Medvedevas taip pat teigia, kad Rusija turėjo tik vieną išeitį - pripažinti nuo Gruzijos atsiskyrusius Pietų Osetijos ir Abchazijos regionus nepriklausomomis valstybėmis.

„Tai buvo nelengvas žingsnis, priimtas rimtai apvarsčius galimas pasekmes", - dienraštyje „Financial Times" cituojamas D.Medvedevas. Anot jo, Rusija labai stengėsi užkirsti kelią konfliktui Gruzijoje, tačiau Vakarai jį išprovokavo pripažindami Kosovo nepriklausomybę.

„Nepaisydamos Rusijos įspėjimų, Vakarų valstybės skubiai pripažino neteisėtai paskelbtą Kosovo nepriklausomybę nuo Serbijos", - teigė D.Medvedevas.

„Mes nuolat kartojome, kad po šio žingsnio bus neįmanoma pasakyti abchazams ir osetinams bei dešimtims kitų tautų pasaulyje, kad tai, kas galioja Kosovo albanams, negalioja jiems. Tarptautiniuose santykiuose negalima vieniems taikyti vieną taisyklę, o kitiems - kitą."

Rusijos vadovas dėl konflikto apkaltino Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį. „Tik beprotis gali taip rizikuoti. Nejaugi jis manė, kad Rusija tik pasyviai stebės, kaip Gruzijos pajėgos užpuola miegantį Pietų Osetijos Cchinvalio miestą ir žudo taikius civilius gyventojus, kurių dauguma yra Rusijos piliečiai?" - kalbėjo D.Medvedevas.

Anot jo, Rusija neturėjo pasirinkimo ir privalėjo imtis atsakomųjų veiksmų, kad būtų išgelbėtos žmonių gyvybės.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad gruzinai, kuriems mes nuo senų laikų jaučiame draugystę ir simpatijas, vieną dieną turės tokį šalies vadovą, kokio nusipelnė ir kuris puoselės pagarbius santykius su visomis Kaukazo tautomis. Rusija yra pasirengusi padėti Gruzijai siekti šio tikslo", - sakė D.Medvedevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių