D.Medvedevas pažadėjo išvesti rusų kariuomenę

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paskelbė, kad rusų pajėgų išvedimas iš Gruzijos prasidės pirmadienį. 

Europos Sąjungai tarpininkaujant pasiekta paliaubų sutartis įpareigoja konflikto šalis atitraukti savo kariuomenę į pozicijas, kuriose jos buvo iki karo pradžios rugpjūčio 7 dieną.

D.Medvedevas sekmadienį telefonu kalbėdamasis su Prancūzijos vadovu Nicolas Sarkozy pranešė, kad rusų kariai atsitrauks prie Gruzijos ir Pietų Osetijos pasienio.

JAV prezidentas George‘as W.Bushas šeštadienį perspėjo Rusiją, kad ji negali pasisavinti prorusiškų Pietų Osetijos ir Abchazijos regionų. Tačiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas jau anksčiau yra sakęs, kad Gruzija „gali pamiršti" šiuos separatistinius regionus, kurie nuo Gruzijos atsiskyrė per 1990-ųjų karus.

Sekmadienį į Tbilisį padėti išspręsti konfliktą atskrido Vokietijos kanclerė Angela Merkel, pieš porą dienų susitikusi su Rusijos vadovu. Į Gruziją atvyksta ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto prezidentas Jakobas Kellenbergas, kurio tikslas yra patikrinti, kaip tiekiama pagalba dešimtims tūkstančių pabėgėlių, per karinį konfliktą netekusiems pastogės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių