Dėl krizės Graikijos dienraštis keliasi į virtualią erdvę

Graikijos dienraštis "To Vima", patiriantis finansinių sunkumų dėl šalį apėmusios ekonomikos krizės ir mažėjančių pajamų iš reklamos, penktadienį paskelbė nutrauksiantis spausdintos versijos leidybą ir tapsiantis vien internetiniu leidiniu.

Šis sprendimas, taip pat laikraščio "Apogevmatini" uždarymas ir atlyginimų mažinimas televizijoje bei radijuje "Skai" paskatino įtakingą Redaktorių sąjungą kitą savaitę skelbti streiką.

Streikas, kuris prasidės antradienio vidurnaktį, gali sutrukdyti dienraščių leidybą ir nacionalinės televizijos darbą.

Leidybos bendrovei "Lambrakis" priklausantis "To Vima" penktadienį paskelbė, kad nuo sausio jo spausdintą variantą pakeis "naujas elektroninis laikraštis" - atnaujinta šio dienraščio dabartinio tinklalapio versija, kuri šiuo metu prieinama nemokamai.

Laikraščio redakcija šį sprendimą priėmė smarkiai sumažėjus skaitytojų ratui: ketvirtadienį buvo nupirkta tik 8 000 "To Vima" spausdintų egzempliorių, o jo tinklalapį aplankė 82 tūkst. internautų. Taip pat sumažėjo pajamos iš spausdinamos reklamos.

Redakcijos darbuotojai taip pat buvo informuoti, kad "Lambrakis" leidybos grupė per metus patyrė apie 20 mln. eurų (39 mln. litų) nuostolių ir yra spaudžiama bankų, bendrovės administracijos atstovas Tasas Anastasiadis sakė naujienų agentūrai AFP.

Dienraščio ir sekmadieniais leidžiamo savaitraščio tuo pačiu pavadinimu redakcijoje dirba apie 200 žmonių, iš jų 150 žurnalistų, pridūrė T.Anastasiadis.

Mažai populiarus dešiniosios pakraipos dienraštis "Apogevmatini", kuris buvo leidžiamas 58 metus, bankrutavo anksčiau šį mėnesį; apie 130 jo darbuotojų liko be atlyginimų ir darbo.

Žiniasklaidos bendrovė "Alafouzos", kuriai priklauso "Skai" ir liberalios pakraipos dienraštis "Kathimerini", paskelbė savo radijo ir televizijos darbuotojų atlyginimus sumažinsianti 10 procentų.


Šiame straipsnyje: Graikijos spauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių