Damasko priemiesčiuose vyksta įnirtingi susirėmimai

Damasko priemiesčiuose ketvirtadienį vyko įnirtingi susirėmimai, pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kariuomenės tankams apšaudant sukilėlių užimtus rajonus netoli sostinės.

„Nuožmūs mūšiai prasidėjo ketvirtadienį auštant, sukilėliai kovėsi su kariais (šiaurės rytiniame) Kabuno rajone, o tankai apšaudė rajono pakraščius“, - informavo SOHR.

Susirėmimai taip pat vyko pagrindiniame pietinį Damasko Jarmuko rajoną ir Al Hadžar al Asvadą jungiančiame kelyje, nurodė Britanijoje įsikūrusi organizacija.

Šiuose dviejuose rajonuose pastaraisiais mėnesiais beveik nerimsta susirėmimai, sukilėliai užiminėja pozicijas palei sostinės pietinį priemiesčių ruožą, nepaisydami kariuomenės pastangų išstumti kovotojus iš miesto.

Taip pat buvo pranešta apie pietvakariniame Kadamo rajone vykstančius susirėmimus, nurodė SOHR, o kariuomenės tankai atakavo netoliese esantį Derajos rajoną, tęsdami kelias savaites trunkančią operaciją prieš sukilėlius.

Tuo tarpu Sirijos valstybinė televizija pranešė, kad ketvirtadienį „teroristams“ iš kulkosvaidžio apšaudžius Damasko Universitetą, žuvo arba buvo sužeista keletas žmonių.

„Teroristai iš kulkosvaidžio apšaudė Architektūros fakultetą Damaske. Remiantis pirminiais pranešimais, keletas žmonių žuvo arba buvo sužeisti“, - pranešė transliuotojas, teroristais, kaip įprasta, vadindamas prieš prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą kovojančius sukilėlius.

Pastarosiomis dienomis smurtas Damaske išaugo. Sukilėliai pradėjo iš kulkosvaidžių atakuoti sostinės širdyje esančius rajonus, kai kuriuose vietovėse vyriausybės pajėgų ir sukilėlių susirėmimai vyksta kas dieną.

„Damaske kovos iš lėto auga“, -  sakė vienoje Damasko provincijoje įsikūrusios Sirijos revoliucijos generalinės komisijos atstovas Ahmadas al Khatibas (Ahmadas Chatibas).

„Pastarosiomis dienomis susirėmimai dažnai vyko Abasidų aikštės, kuri yra viena pagrindinių sostinės aikščių, apylinkėse“, - naujienų agentūrai AFP jis sakė internetu pridurdamas, kad sukilėliai skverbiasi į šiaurės rytinę sostinės dalį per Adros gyvenvietę.

Trečiadienį visoje Sirijoje žuvo mažiausiai 148 žmonės, iš jų 63 civiliai gyventojai, 28 kariai ir 57 sukilėlių kovotojai, nurodė SOHR.

Kaip rodo Jungtinių Tautų (JT) duomenys, per dvejus metus trunkantį konfliktą žuvo daugiau nei 70 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
sukilėliai, o banditai, siekiantys Sirijoje įvesti savo nusikalstamą diktatūrą, ir reketuoti gyventojus. Pamiršote, kaip kadaise vadinosi bolševikai? Juk spalio perversmas- taip pat revoliucija buvo. Tik prieš ką tos revoliucijos vyksta? Dažniausiai, prieš savo ainius... Gaila, kad arabų pasaulis neturi priešnuodžio prieš amerikonišką "kultūrą", paremtą ginklu ir propaganda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių