D. Straussas-Kahnas prašo žiniasklaidos palikti jį ramybėje

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas-Kahnastrečiadienį spausdinamame retame interviu prisipažįsta, kad jau pavargo medžiojamas žiniasklaidos ir prašo palikti jį ramybėje, stengdamasis užmiršti jo karjerą sugriovusį sekso skandalą.

„Aš daugiau nebeturiu visuomeninių pareigų, niekur nekandidatuoju. Niekada nebuvau nuteistas nei šitoje, nei kurioje nors kitoje šalyje“, - savaitraščiui „Le Point“ sakė D.Straussas-Kahnas, kažkada laikytas realiausiu kandidatu į  Prancūzijos prezidentus.
„Niekaip negalima pateisinti to fakto, kad aš tapau žiniasklaidos medžioklės taikinys, nors kartais tai primena (nusikaltėlio) gaudynes“, - sakė jis.

Likus kelioms dienoms iki buvusio finansų ministro D.Strausso-Kahno pranešimo apie savo kandidatūros iškėlimą dalyvauti 2012 metų prezidento rinkimuose, jis buvo policijos išvestas iš lėktuvo Niujorke ir trumpam uždarytas į kalėjimą, kai vieno viešbučio kambarinė jį apkaltino mėginimu ją išprievartauti.

Kilęs skandalas ir jį lydintintis didžiulis žiniasklaidos susidomėjimas į viešumą iškėlė kai kurias nemalonias D.Strausso-Kahno privataus gyvenimo detales, atsirado daugiau moterų, apkaltinusių jį netinkamu elgesiu. Todėl iš vieno įtakingiausių pasaulio ekonomikos specialistų jis virto žmogumi, kurį milijonai geriausiai prisimena iš nuotraukos - su antrankiais ir neskustu smakru.

Pasak draugų, didžiąją dalį laiko jis praleidžia užsidaręs namuose, žaisdamas kompiuterinius žaidimus. Tuo tarpu jo žmona, turtinga paveldėtoja Anne Sinclair, kuri vėl daro karjerą žiniasklaidoje ir redaguoja „The Huffington Post“ prancūziškąjį leidimą, pasak šaltinių, su D.Straussu-Kahnu nebegyvena.

Nepaisant feminisčių protestų, kurie vykdavo po skandalo D.Straussui- Kahnui vykstant į pirmąsias tarptautines konferencijas, buvęs TVF vadovas neseniai apsilankė Ukrainoje ir Maroke vykusiuose renginiuose, o Paryžiuje įsteigė verslo konsultavimo įmonę.

Prancūzijoje vyksta tyrimas dėl galimų D.Strausso-Kahno ryšių su prostitučių tinklu šiauriniame Lilio mieste, nors prokurorai visai neseniai kuriam laikui atidėjo rimtesnį tyrimą dėl kaltinimų grupiniu išprievartavimu.

Jungtinėse Valstijose tebevyksta tos pačios viešbučio kambarinės D.Straussui-Kahnui iškeltos civilinės bylos nagrinėjimas. Moteris tvirtina, kad jis ją buvo užpuolęs 2011 metų gegužę.

63-jų D.Straussas-Kahnas savaitraščiui „Le Point“ sakė, kad nėra nei įžymybė, ne politikas, todėl turi teisę saugoti savo privatumą, kaip ir visi kiti.

Tačiau prie jo namų Monparnase, į kuriuos neseniai įsikėlė, dažnai budi fotografai, sakė jis.

„Negaliu pakęsti žmonių, kurie naudojasi mano padėtimi ir teisiniais tyrimais, su kuriais be pagrindo esu susietas, tik tam, kad pasijuoktų iš mano privataus gyvenimo ir apdrabstytų purvais, prisidengdami galas žino kokiu moralizuojančiu skaidrumu“ , - kalbėjo D.Staussas-Kahnas.


Šiame straipsnyje: Straussas-KahnasTVF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių